Угорські праворадикали – «захисники» інтересів угорців Закарпаття

21 жовтня 2021, 11:31
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
42
Угорські праворадикали – «захисники» інтересів угорців Закарпаття

Угорські праворадикали – «захисники» інтересів угорців Закарпаття

Керівництво праворадикальної політичної партії Угорщини «Рух-Наша Батьківщина» різко засудило заяву МЗС України щодо підписання Угорщиною довгострокового контракту з РФ на постачання газу в обхід нашої держави.

Заступник голови «Рух-Наша Батьківщина» Давід Доч (Dócs Dávid) оприлюднив на офіційному сайті організації заяву в якій наголосив, пряма мова: «..ніхто не має права ставити під сумніви економічні рішення угорського уряду, і ніхто не в праві посягати на суверенітет Угорщини. Замість залякування санкціями Україна повинна проявляти самокритику за свій «мовний закон», який дискримінує меншини та за обмеження прав корінних народів, які проживають в Закарпатській області. Наступного року, коли   «Рух-Наша Батьківщина» обов’язково стане значною частиною угорських Державних зборів, ми ініціюватимемо перегляд всіх міжнародних договорів, з урахуванням ставлення до наших співвітчизників, які проживають за межами праматірної держави».

На думку експертів, подібні заяви з боку лідерів політичних партій Угорщини щодо «захисту угорців Закарпаття» перш за все зумовлені наближенням парламентських виборів в Угорщині, оскільки тематика підтримки (захисту) закордонних угорців завжди високо оцінюється електоратом - як в середині країни так і біпатридами, які приймають участь у виборчому процесі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.