Мешканці ТОТ закликають припинити Російські провокації проти спостерігачів ОБСЄ.

19 жовтня 2021, 11:38
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
78
Мешканці ТОТ закликають припинити Російські провокації проти спостерігачів ОБСЄ.

ОБСЄ.

Провівши невелике журналістське розслідування та промоніторивши мережі інтернет хотілося б розповісти про ситуацію яка склалась на територіях наших земель, які на даний час тимчасово окуповані російським загарбниками та окупантами.

Дії Росії з перешкоджання діяльності місії ОБСЄ на окупованій території України є неприпустимими, заявили в українському Міністерстві закордонних справ.

«Блокування і тиск на спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Донецьку – елемент триваючих зусиль РФ із руйнування Мінських домовленостей та роздмухування збройного конфлікту… Закликаємо Росію до неухильного виконання своїх зобов’язань: припинити провокації проти міжнародних спостерігачів місії ОБСЄ, розблокувати їхнє пересування, забезпечити безперешкодний доступ на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях, гарантувати безпеку», – йдеться в коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, переданому Радіо Свобода.

Україна взаємодіє із міжнародними партнерами задля відновлення роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, наголосив речник.

За словами Ніколенка, рішення Постійної ради ОБСЄ передбачає гарантування безпечного і надійного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на всю територію України задля моніторингу ситуації в зоні російсько-українського збройного конфлікту. Головa Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшара Халіта Чевіка повідомиd, що Організація з безпеки і співпраці Європи тимчасово зупиняє свою моніторингову місію на сході України після того, як незаконні збройні угруповання блокували її штабквартиру в окупованому Донецьку.

Пізніше в СММ ОБСЄ заявили, що бойовики не випускали спостерігачів і з їхньої бази в Горлівці.

При цьому Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує свою діяльність на непідконтрольній українській владі частині Луганської області.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.