Яких провокацій чекати на Всесвітньому конгресі співвітчизників у Москві.

11 жовтня 2021, 12:24
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
57
Яких провокацій чекати на Всесвітньому конгресі співвітчизників у Москві.

.

На Всесвітньому конгресі співвітчизників у Москві, Медведєв сказав, що необхідно, щоб молоді співвітчизники краще розуміли те, що відбувається в Росії, і пишалися нею.

Він сказав, що з цією метою є намір створювати сприятливі умови для навчання російських співвітчизників у російських вузах і їх філіалах, які відкриваються в інших країнах, перш за все в СНД.

Дмітрій Медведєв додав, що збереження російської мови є пріоритетним завданням.

Він відзначив роботу фонду «Російський світ», який надає гранти на підтримку російської мови і культурно-освітніх програм, і сказав, що керівництво Росії зобов'язане надавати фонду додаткове фінансування.

Зросійщення, нав’язування ідеології «російського світу» (рос. «русскій мір»), боротьба з «націоналізмом» і придушення виступів проти політики Кремля – це реалії тих територій Росії, де проживають представники корінних народів. Таку саму «матрицю» під виглядом того ж «російського світу» і «захисту прав» «російськомовного» населення Кремль «вмурував» у свою зовнішню політику. Така політика по суті є імперською, адже метрополія (Москва) намагається утримати у покорі поневолені нею народи, зазначали учасники дискусії «Народи Російської Федерації: між асиміляцією та самовизначенням».

«Москва, цей імперський центр, відбирає наші багатства й імпортує їх, а на виручені кошти поширює всюди «русскій мір», знищуючи нашу мову, культуру, історію. Нині у Татарстані, на Уралі ми спостерігаємо зросійщення освіти, а це означає, що наступні наші покоління просто не знатимуть мови своєї вітчизни».

Фактично керівництво Росії порушує права корінних народів і національних меншин країни, включно з українською співльнотою, наголосила у виступі голова комітету у закордонних справах Верховної Ради України Ганна Гопко. З боку Москви це є порушенням прав і свобод своїх громадян, які за ними визнає як російське законодавство, так і міжнародне право, додає народний депутат.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.