ОБЕРЕЖНО !!! РЕЛІГІЙНА СЕКТА «АллатРа»

16 вересня 2021, 11:29
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
213
ОБЕРЕЖНО !!! РЕЛІГІЙНА СЕКТА «АллатРа»

СЕКТА «АллатРа»

Введення санкцій проти телевізійних каналів ZIK, "112 Україна" та Newsone повинно стати прологом для заборони усіх інформаційних проектів Кремля, які протягом останніх років суттєво активізували свою діяльність у просуванні російських наративів в Україні.

Одним із подібних проектів є так званий «міжнародний громадський рух «АллатРа», діяльність якого являє симбіоз окультного релігійного культу та завуальованої пропаганди любові «до братського російського народу» в очікуванні «місії», яка дивним чином нагадує лідера країни-агресора В.В.Путіна. Українські політики та громадські діячи вишукуються у чергу для інтерв’ю, абсолютно не замислюючись: «Хто саме стоїть за лаштунками та фінансує проект?». Ба, більше. Керівники руху намагаються використовувати судові інституції для придушення будь-якої критики українських патріотів на свою адресу. 

Інформаційно-аналітична довідка УЦАБ з приводу деструктивної діяльності «міжнародного громадського руху (МГР) «АллатРа» та його зв’язків з країною-агресором була підготовлена наприкінці літа 2020 року. Сьогодні прийшов час дати чесні відповіді на поставлені запитання.

З 2011 року на території України фіксується діяльність так званого «Міжнародного громадського руху (МГР) «АллатРа», який являє собою симбіоз окультного релігійного культу та організації, яка завуальовано пропагує в українському суспільстві проросійське бачення України як васала «старшого слов`янського брата».

Довідково: Міжнародний громадський рух «АллатРа» (громадська спілка (ГС) «Міжнародний громадський рух «АллатРа») Дата реєстрації: 15.07.2014 Фактично здійснює свою діяльність з 2011 року/ Засновники:  ТОВ «Аллатра», м. Київ, Печерський район, вул. Круглоуніверситетська, б. 14 (засновник – Яблочкіна Галина Олександрівна (власна доля у статутному фонді - 100%, розмір 500 тисяч гривень), адреса реєстрації - Донецька обл., місто Макіївка; уповноважена особа – Ковалевська Крістіна Олександрівна, вона ж є організатором Координаційного центру міжнародного громадського руху «АллатРА») Громадська організація «Міжнародна організація «Лагода», м. Київ, вул. Печерський узвіз, б. 19 (засновники – члени ГО Семочко Андрій Олексійович, Михальчук Андрій Володимирович, Ковтунов Андрій Сергійович)

Має «представництва» у м. Чернівці, Хмельницький, Ромни, Дніпро, Запоріжжя, Кіровоград, Полтава, Харків, Одеса, Київ, Бориспіль, Вінниця, Миколаїв, Львів, Очаків, Маріуполь, Чернігів, Фастів, Суми. Крім цього, функціонери руху «АллатРА» працюють у Російській Федерації та Республіці Беларусь. 

За вченням «Аллатра» керівнику Данилову І.М. надається особлива релігійна роль. Він позиціонується як «надзвичайна духовна істота та пророк», одночасно і «ангел в тілі», і «реінкарнація» преподобного Агапіта Печерського (для православних вірян), «Машиах» (очікуваний месія в юдаїзмі), «Рігден Джапо» (згідно з тибетськими легендами – «цар Шамбали, за якого має відбутися битва воїнів добра проти сил зла»), «Майтрея» (очікуваний у майбутньому «вчитель людства» в буддизмі) і навіть «імам Махді» («месія» в ісламі).

Протягом 2011-2014 років відбувається формування осередків МГР «АллатРА» майже на усій території України, проводяться агітаційно-пропагандистські заходи із вербування нових прибічників шляхом: видання і поширення відповідної псевдо-релігійної літератури, розміщення рекламної інформації в метро, на вуличних біл-бордах, рекламних листівок в громадських місцях, створення тематичних груп у соціальних мережах.    

З 2013 року МГР «АллатРА» розпочало поширення своєї окультної ідеології та вербування прихильників у Російській Федерації та Республіці Білорусь.

МГР «АллатРА» став об`єктом підвищеної уваги з боку українського суспільства та правоохоронних органів після початку військової агресії Росії в Україну та анексії АР Крим. 

З кінця 2014 – початку 2015 року окремі активісти цього руху все активніше «проштовхували» в український інформаційний простір проросійські тезиси про «необхідності об`єднання слов`янських народів (України, Росії і Білорусії) на засадах всепрощення, миру і любові; необхідності припинення війни, яка заважає побудові в Україні гармонійного суспільства».

Чисельні журналістські розслідування викрили не тільки ідеологічні, але і організаційні та фінансові зв`язки лідерів «АллатРА» з РФ (в якості прикладу наведені деякі посилання на матеріали центральних ЗМІ України):

Через викриття прихованої проросійської риторики і зв`язку з країною-агресором, враховуючи остракізм українських ЗМІ та профілактичну роботу правоохоронних органів України, а також через визнання постулатів «вчення» МГР «АллатРА» такими, що суперечать вченню Православної Церкви, «АллатРА» була змушена деактивувати власну інформаційно-пропагандистську діяльність. 

Фактично, протягом 2016-2018 років агітація та вербування МГР «АллатРА» нових прихильників обмежується соціальними мережами та поодинокими нечисельними зборами-конференціями активістів у різних містах України. 

Але, починаючи з другої половини 2019 року, відбувається справжній «ренесанс» цього проросійського окультного руху в Україні. Різко зростає кількість рекламних біл-бордів та друкованої інформаційної продукції, які пропагують рух «АллатРА», суттєво активізується діяльність активістів «АллатРА» у соціальних мережах, збільшується чисельність різноманітних конференцій та зборів членів руху (як на міжрегіональному рівні в Україні, так й на рівні Україна-Росія-Білорусія), стрімко розвивається ютуб-канал «АллатРА-ТВ», співробітників якого часто запрошують в якості інформаційних партнерів на офіційні заходи.

Функціонери руху намагаються провести телемости з країною-агресором під прикриттям «обміну думками про любов і щастя між пересічними громадянами України і Росії», а також активізують зусилля із залучення до руху (у т.ч. шляхом використання «у темну») відомих українських бізнесменів, політиків, громадських активістів інших організацій, діячів культури та мистецтв (створення необхідних оперативних позицій для кураторів руху від ФСБ) 

За оцінками експертів та журналістів, така діяльність коштує керівникам МГР «АллатРА» десятки тисяч доларів США, походження яких організацією не розкривається.

Але діяльність МГР «АллатРА» не обмежується Україною.  Дивним чином, але МГР «АллатРА» здійснює свою діяльність в РФ без реєстрації, а витрачання нею десятків тисяч доларів США на рекламну-пропагандистську компанію не викликає ЖОДНИХ питань у фіскальних органів РФ. 

Усе зазначене надає вагомих підстав вважати, що одночасне і скоординоване поширення руху МГР «АллатРА» в Білорусії і Росії здійснюється за ініціативи та під контролем ФСБ РФ. МГР «АллатРА» є своєрідним «троянським конем» російських спецслужб. 

Необхідно зазначити, що з 2019 року функціонери МГР «АллатРА» (правильніше - куратори «АллатРА» від російських спецслужб) намагаються охопити деструктивним впливом цього окультного руху не тільки мешканців пострадянських країн, а і представників країн Заходу

За повідомленнями офіційних ресурсів МГР «АллатРА»: «11 мая 2019 года на платформе  Международного общественного движения «АЛЛАТРА» состоялось уникальное событие глобального масштаба – международный телемост «ОБЩЕСТВО. ПОСЛЕДНИЙ ШАНС». Стартовало это грандиозное событие в г. Атланта, штат Джорджия (США)».

У такий спосіб російські спецслужби РФ намагаються розшири коло прихильників Росії та її лідера В.Путіна в США та Європі (створити необхідні оперативні позиції в країнах Заходу). У цьому вбачається намагання ФСБ РФ заздалегідь «заручитися міжнародною» інформаційною підтримкою» на випадок спроби ліквідації в Україні у законний спосіб цього проросійського окультного руху. Це суттєво ускладнює роботу вітчизняних правоохоронних органів (МВСУ та СБУ) із захисту національних інтересів України.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.