Чергові протести з боку забороненого в Україні угорського посадовця І.Грежі

18 серпня 2021, 09:07
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
20
Чергові протести з боку забороненого в Україні угорського посадовця І.Грежі

І.Грежa

Нещодавно в мережі Інтернет оприлюднено інтерв’ю скандально відомого уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці області Саболч-Сатмар-Берег та Закарпаття, а також координацію Програми розвитку дошкільних навчальних закладів Карпатського басейну І.Грежі, якому українські посадові особи заборонили в’їзд в Україну строком на три роки за проведення забороненої українським законодавством політичної агітації на передодні проведення місцевих виборів 2020 року.

У своєму інтерв’ю І.Грежа наголосив на важливість проведеної роботи в Закарпатті, в першу чергу наданням допомоги угорцям,  а також надав оцінку діяльності українській владі у напрямку відстоювання інтересів угорцям та встановленій йому забороні.  

На переконання І.Грежі, оприлюднення особистих даних на сайті «Миротворець» беззаперечно лежить на правоохоронних органах України. Разом з тим, останній зауважив, що незважаючи на вказані недружні кроки, його офіс, в рамках діючих державних програм продовжує систематичну роботу по наданню допомоги Закарпатській області в різних сферах життєдіяльності угорської меншини. При цьому, посадовець впевнений, що його робота приносить користь не тільки закарпатським угорцям, але і всім мешканцям регіону незалежно від приналежності до конкретної національності.

При цьому І.Грежа зауважив, далі подаємо мово гою оригіналу у перекладан на українську мову: «Україна єдина сусідня держава, яка створює проблеми для Угорщини». Тобто, угорській міністр звинувачує Українську державу у порушенні добросусідських відносин та порушені прав та свобод угорців, але нібито Угорщина й так проявляє до української сторони підтримку та толерантність.  

Реагуючи на питання журналіста щодо можливих причин заборони йому в'їзду в Україну, І.Грежа висловив непорозуміння діями української влади. Він підтвердив, що угорський уряд вважає КМКС-ПУУ своїм стратегічним політичним партнером в Україні і звісно, підтримувало її на виборах 2019-2020 років. Однак, вважає, що публічно не здійснював підтримку «КМКС-ПУУ», виключно один раз кількома словами висловив свої симпатії до політичної партії в ефірі Берегівського радіоканалу «Радіо-Пульс», пряма посадовця, у перекладі на українську мову: «якщо це втручання у внутрішні справи України -  я з гордістю визнаю свою провину».

Зважаючи на постійні виступи та активність І.Грежі, одним із основних завдань Угорщини у майбутніх відносинах є створення передумов щодо перегляду Україною рішення по заборону на в’їзд на територію нашої держави угорському високопосадовцю І.Грежі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.