Демарш Угорщині від Словацької Республіки за недотримання «правил дипломатії»

17 серпня 2021, 21:16
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
407
Демарш Угорщині від Словацької Республіки за недотримання «правил дипломатії»

--

Нашому виданню стало відомо, що днями керівник міністерства закордонних справ Словаччини Іван Корчок надіслав ноту протесту міністру МЗС Угорщини П.Сійярту, у якій закликав угорську сторону дотримуватися визначених правил дипломатії та завчасно повідомляти про заплановані візити посадових осіб офіційного Будапешту та мету їх перебування.

          Тобто, така різка реакція словацького дипломатичного відомства була спровокована через раніше не погоджений та не повідомлений дипломатичним каналом візит голови Державних зборів Угорщини Ласло Кевера у м.Шаморін Словаччини для офіційного відкриття меморіального знаку присвяченого угорському діячу.

          Ми отримали зміст надісланої ноти протесту, у які словацьке МЗС наголосило, що країна готова надати належне забезпечення безпеки для офіційних візитів угорських чиновників, водночас вважає обурливим повідомлення про відвідування країни «пост фактум».

          Також, в дипломатичній ноті словацьке зовнішньополітичне відомство висловило своє розчарування та зауважило, що такі несанкціоновані візити та не виважені заяви не сприяють добросусідським відносинам двох країн.

          Особисто Міністр МЗС Словаччини І.Корчок у зверненні до свого дипломатичного колеги наголосив на недопущенні угорськими посадовцями необдуманих та не виважених заяв, які можуть призвести до «руйнації» налагоджених добросусідських відносин та вимагав розглядати Словаччину, як рівну, європейську країну, а також «паритетного» партнера.   На думку міністра, ті методи та напрямки висвітлення історичних фактів, якими апелюють угорські провладні політики, суперечать двохстороннім угодам та декларованим заявам угорського МЗС про спрямованість до налагодження добросусідських відносин.

Оголошений демарш та висвітлені претензії угорської сторони, повністю були підтримані під час засідання парламенту Словацької Республіки, у стінах якого з обуренням обговорювали дії «сусідів».

          Такі дії угорської сторони є непоодиноким і по відношенню до України, а саме проведенні ряд політичних агітацій під час місцевих виборів 2020 року, які заборонені українським законодавством, різного роду вислови та антиукраїнські заяви від політичних осіб Угорщини, а також багато інших недоброзичливих кроків.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.