Окупанти готують свій "закон" про в'їзд в ОРДО: з відбитками пальців, фото і за

16 серпня 2021, 16:47
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
120
Окупанти готують свій  закон  про в їзд в ОРДО: з відбитками пальців, фото і за

«"Закон ДНР". Про деякі питання перетину тимчасової лінії фактичного розмежування силових структур і правоохоронних органів ДНР і держави Україна».

Наше видання повідомляє, що окупаційна влада в Донецькій області планує прийняти свій, нелегітимний "закон" про перетин лінії розмежування з територією непідконтрольною владі України. Згідно псевдозакону, перетин буде здійснюватися при наявності спецпропуску, людей будуть фотографувати і перевіряти відбитки пальців.

Такий "документ" буде називатися – «"Закон ДНР". Про деякі питання перетину тимчасової лінії фактичного розмежування силових структур і правоохоронних органів ДНР і держави Україна».

Він передбачатиме введення дозвільної процедури на виїзд осіб з окупованих територій, а також визначає категорії осіб, яким заборонено в'їзд / виїзд з / в "ДНР".

Нам стало відомо, що перетин лінії розмежування при виїзді людей і транспортних засобів буде здійснюватися при наявності пропуску, оформленого "органами внутрішніх справ ДНР". Він буде видаватися особам, які досягли 18-річного віку, безкоштовно терміном на 6 місяців.

Також у документі відзначається, що обов'язковими умовами для видачі такого пропуску є проходження особами дактилоскопічної реєстрації, фотографування і перевірка особистих засобів зв'язку.

Розгляд заяв на отримання перепусток здійснюватимуть правоохоронні структури, а саме  органи внутрішніх справ ДНР/ЛНР.

Також цікавим є те, що при в'їзді/виїзді через лінію розмежування, у людей здійснюватиметься незаконна перевірка мобільного телефону, дактилоскопічна реєстрація та фотографування фізичної особи. Можна сказати, що це створення для правоохоронних органів т.зв. бази мешканців окупований х територій. 

Що радує у цій ситуації, що українська сторона вже оголосила рішучий протест на вказані дії та наголосила, що вони є незаконні та створюються Російською Федерацією виключно для ізоляції жителів тимчасового окупованих територій від території України.

         Видання продовжує слідкувати за протиправними методами роботи структур ЛНР/ДНР та їх кураторів з РФ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.