Штучне пришвидшення паспортизації населення Донбасу.

16 серпня 2021, 16:41
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
112
Штучне пришвидшення паспортизації населення Донбасу.

Паспортизація в Л/ДНР

 

За два роки терористичне угрупування "ДНР" провела понад 5 тисяч автобусних рейсів до Росії для людей, які оформляють російські паспорти.

Жителів ОРДЛО возять в РФ за паспортами спеціальними рейсами.

Така паспортизація є примусова в першу чергу для посадовців окупованих органів влади, яка контролюється через правоохоронні органи т.зв. ЛНР/ДНР. Кількість отриманих паспортів чітко контролюється російськими правоохоронними органам.

Джерело: "Новини Донбасу" з посиланням на так зване "міністерство транспорту ДНР".

Дослівно: "У період з червня 2019 року і по теперішній час організовано порядку 5,2 тисячі спецрейсів в Російську Федерацію, перевезено понад 241,9 тисячі пасажирів".

Як стверджується, регулярні спецрейси за паспортами РФ направляються в Ростовську область через пункти пропуску на тимчасово непідконтрольних українській владі ділянці кордону з Росією в Успенці, Маринівці і Новоазовську.

24 квітня 2019 року, після другого туру президентських виборів в Україні, президент РФ Володимир Путін підписав указ, що дає жителям окремих районів Донецької та Луганської областей України право отримати громадянство РФ у спрощеному порядку.

2 травня 2021 року МВС Росії повідомило, що майже 530 тисяч жителів ОРДЛО за два роки отримали російське громадянство в спрощеному порядку.

Тому наголошуємо, що Росія не відходить свої планів та принципів надання мешканцям окупованих територій свої паспорти, а навпаки робить ці штучні кроки дедалі наступальними та незаконними. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.