НА ЯКОМУ ЕТАПІ УКРАЇНА НА ШЛЯХУ ДО ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ?

16 липня 2021, 11:55
Власник сторінки
0
57222

У 2014 році Україна і Євросоюз підписали Угоду про асоціацію. Вона покликана поглибити процес інтеграції між Україною та Європейським союзом у сфері політики, торгівлі, культури та безпеки.

 

У 2014 році Україна і Євросоюз підписали Угоду про асоціацію. Вона покликана поглибити процес інтеграції між Україною та Європейським союзом у сфері політики, торгівлі, культури та безпеки.  З того часу пройшло вже 8 років і сьогодні Україна та країни ЄС вийшли на абсолютно новий рівень партнерства.

Підтримка проєвропейського вектору в зовнішній політиці серед громадян України є беззаперечною. За даними соціологічного дослідження, проведеного у квітні Центром Разумкова, більше 60%  українців підтримує обраний у 2014-му шлях.

Станом на 2021 рік, найбільш успішними сферами, в яких Україна показала високу продуктивність офіційно вважаються політичний діалог, дотримання прав людини, торгівля, гуманітарна політика, держзакупівлі та підприємництво. За ним виконано понад 80% завдань, раніше поставлених ЄС.

Для України  Євросоюз відкрив широкі можливості зовнішнього ринку. Сьогодні вже близько чверті українських компаній працює на експорт до ринку ЄС.  Окрім цього, українським компаніям значно спростять юридичні процедури на ринку ЄС, що дозволить їм стати більш конкурентоспроможними.

Україна отримає можливість залучати приватні інвестиції з ЄС за спрощеною процедурою. Це допоможе збільшити темпи зростання ВВП України. Такий прогрес, у свою чергу, створить умови для наближення до європейських стандартів життя.

 

Україна проводить послідовну продуману політику щодо реалізації політичної та економічної інтеграції з ЄС. Нині ми вже приєдналися до 220 політичних заяв у сфері зовнішньої політики Євросоюзу. Далі Україну чекає перевірка на готовність до підписання Угоди про асоціацію та стабілізацію, і, в разі успішного результату, подання заяви для вступу в Євросоюзу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Наша Україна,угода про асоціацію,Євросоюз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.