КОЛИ ПРОСТІ РІШЕННЯ НЕ ЗАВЖДИ КРАЩІ

29 травня 2021, 22:11
Власник сторінки
0
27
КОЛИ ПРОСТІ РІШЕННЯ НЕ ЗАВЖДИ КРАЩІ

26 травня, своїм Указом Президент України Володимир Зеленський утворив Слов’янську міську військово-цивільну адміністрацію Краматорського району Донецької області.

26 травня, своїм Указом Президент України Володимир Зеленський , що в цій моделі вирішення політкризи занадто багато ризиків і проблемних моментів у зв’язку з призупиненням діяльності органів місцевого самоврядування. Новій ВЦА доведеться керувати містом в умовах жорсткої бюджетної економії та недоступності додаткового фінансування, кредитів тощо. 

Проте, головним ризиком є те, що відтепер все що відбуватиметься в Слов’янську відповідальність не місцевих чиновників, а безпосередньо Президента та його “смотрящого” в області. 

В мене є великі сумніви, що голова Донецької обл ВЦА Павло Кириленко зможе втримати ситуацію в місті під контролем. Можливо йому та декому у Києві здалося, що зупинення повноважень мера та міськради зніме політичний конфлікт. Але він (конфлікт) лише запалає з новою силою й може поховати не лише кар’єру самого голови облВЦА, а й “прилетіти” тій же Банковій.

Введенням ВЦА в Слов’янську відразу скористається ОПЗЖ, яка вже проводила кампанію з наметами та збором підписів проти цієї ідеї, ще коли про неї говорили лише на кухнях. ОПЗЖ має в місті потужних спікерів, таких як нардеп Наталя Королевська. Кращого подарунку російській “п’ятій колоні”, ніж картинка “наступу на права громади”, годі було й вигадувати.

Введення ВЦА як засобу вирішення політичної кризи: коли міськрада та мер не можуть порозумітися, створює небезпечний прецедент. 

Нагадаю, що на сьогодні, згідно указу президента від 19 лютого 2021 року, в Донецькій області ВЦА діють в таких містах як: Торецьк, Волноваха, Вугледар, Авдієвка, Мар’їнка. Але всі вони знаходять безпосередньо в “сірій зоні”. Логіка їх введення полягає в тому, що на лінії фронту повноцінні органи місцевого самоврядування, в умовах окупації частини територіальних громад, не здатні здійснювати ефективне управління. 

Слов’янськ знаходиться не на лінії фронту. Це місто, дякючи нашим героїчним ЗСУ, знаходиться в глибокому тилу. Якщо Київ застосовує ВЦА в Слов’янську, то чому не може те ж зробити в Чернівцях, Сумах, Коростені, чи, наприклад… у Києві?

Прості рішення не завжди кращі!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Славянск,Владимир Зеленский,новости Донбасса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.