Настоятелі храмів Мукачівсько-ужгородської єпархії проповідують слово Кремля

18 березня 2021, 17:20
Власник сторінки
0
27

РОсійська пропаганда через священників УПЦ МП

Останнім часом набирає обертів незворотній процес переходу релігійних громад УПЦ Московського Патріархату до незалежної Православної церкви України.

Православні віруючі, які є громадянамиУкраїни, воліють молитися Богові на рідній мові, у дійсно українському храмі і при цьому чути на богослужінні молитви священиків «за Богом любим Україну нашу, владу та військоїї» і бути впевненими, що моляться саме за Україну, за українську владу, за українське військо.

Проте священиків УПЦ Московського Патріархату такий стан справ не задовольняє. Звикши ставитись до парафій та храмів як до своєї феодальної власності з фіксованими поборами вірян за релігійні обряди, перебуваючи у тісній зав’язці зі своїм канонічним та фактичним центром – Російською Православною Церквою, духовенство УПЦ МП не бажає переходити до Православної Церкви України, яка діє за прозорими, немеркантильними стандартами і до того ж не підтримуєкраїну-агресора.

УПЦ МП кричить про «церковне рейдерство», але при цьому цим же рейдерством і займається. Привозячи на збори релігійних громад, які приймаютьрішення про перехід, духовенство та «віруючих» із інших населених пунктів, які насправді до певної громади ніякого відношення не мають, щоб вони своїми голосами, а подекуди відверто провокаційними та хуліганськими діями блокували процес переходу.

Деякі вдаються і до більш радикальних провокацій, на кшталт пошкодження або підпалів храмів, але тут ситуація складніша, бо виконавців злочину, за який цілком реально потрапити за ґрати, ще підшукати треба.

В Мукачівсько-ужгородській єпархії куратором протидії переходам релігійних громад з УПЦ МП до ПЦУ є відомий на Закарпатті сепаратист, настоятель Свято-Покровськогочоловічого монастиря Мукачівсько-ужгородської єпархії УПЦ с. Ракошино Мукачівського району архімадрит Митрофан (Шимон), який також являється довіреною особою митрополита Мукачівсько-ужгородської єпархії УПЦ архієрея Феодора (Мамасуєва).

Однак, в світлі останніх подій в регіоні, особи з високим чином вже не бажають відкрито пропагувати на користь Російської Федерації тому й використовують своїх наближених, подекуди навіть родичів з числа настоятелів храмів сіл регіону. Так і Митрофан, щоб не привертати забагато уваги до себе і не втратити авторитет та набуті статки, використовує для «темних справ» маловідомих кліриків з маленьких сіл, таких як протоієреї Георгій Бонь, Михайло Ганич, Василій Стегура та багато інших. Ці молоді настоятелі подекуди навіть не усвідомлюють що їх використовують в великій шаховій партії, де вони нажаль тільки пішаки, а пішаком як всім відомо можна й пожертвувати.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: московский патриархат
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.