Що обере президент: дружбу з Коломойським або підтримку США?

09 березня 2021, 15:26
Власник сторінки
Народний депутат України
0
31
Що обере президент: дружбу з Коломойським або підтримку США?
Костянтин Бондарєв, народний депутат України

Санкції проти Коломойського - це цугцванг для президента Зеленського. Тепер йому потрібно вибирати або посадити свого друга, або не помітити санкції і тоді прощавай МВФ та інша підтримка Штатів.

Що ж відбувається?


Уявіть собі бюджет України, з чого він складається? 30% з нашого бюджету сьогодні йде на обслуговування зовнішнього боргу (перед МВФ та іншими фінансовими організаціями). 50% - це те, що утримує наш народ: соціальні зарплати, лікарі, школи. Залишається 20% - це те, що умовно кажучи, “тирять” з нашого бюджету більшою мірою наші олігархи. Ми ж розуміємо, що США хочуть забезпечити повернення своїх грошей, які вони розмістили в Україні. Але де брати відшкодування цих грошей? 30% - це те, що необхідно обов'язково отримати, але всі знають економічна ситуація в Україні об'єктивно погана: війна, пандемія, криза. Відповідно зменшується загальний кошик. Але ці 30% розраховують не у процентах бюджету, а в конкретних доларах США, при тому, що і курс зростає, і інфляція, і так далі. 50% на соціальні потреби теж зменшуються, відповідно треба більше пресувати народ і забирати у нього гроші. Вже у 2 рази збільшили тарифи за останній рік, але чи можна далі збільшувати? Друзі, в такому випадку буде соціальний вибух, тому що народу банально не вистачатиме коштів на їжу. Тому, треба тиснути на ці 20% (які йдуть під “розпил”), тобто щоб їх там було не 20, а 10. А це значить, потрусити наших українських олігархів і першого для цієї цілі обрали Коломойського. Втім, це не сигнал проти самого Коломойського, це меседж для Зеленського: зроби вибір або в сторону кримінального переслідування олігарха Коломойського (а значить і сигнал для всіх інших), або не отримаєш підтримку від нас і отримаєш повний безлад у себе в країні.


Ось така історія. А “цукерку” підвісили прямо перед носом: МВФ поїхав, але обіцяв повернутися у квітні. Тепер чекаємо, що ж обере президент.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,БЮТ,МВФ,Батьківщина,Игорь Коломойский,Батькивщина,Владимир Зеленский,Юлія Тимошенко,санкції,Ігор Коломойський,Слуга народа,транш МВФ,транш МВФ для Украины,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.