Для кого приймаємо закони, якщо навіть Кабмін їх ігнорує?

28 січня 2021, 20:06
Власник сторінки
Народний депутат України
0
17
Для кого приймаємо закони, якщо навіть Кабмін їх ігнорує?

Відповідно до Закону про ринок електроенергії 810-IХ Кабмін має профінансувати за рахунок державного бюджету не менше 20% вартості генерації енергії за «зеленим» тарифом(у 2021 році це 11,4 млрд.грн)

На жаль, в Бюджеті 2021 не передбачено жодної фінансової підтримки виробників «зеленої» енергетики.

Отже, виникає питання чому Національна Комісія з регулювання енергетики досі не ставить це гостре питання перед Кабміном? 

Чому наша держава досі не залучає кошти через зелені євробонди від наших європейських партнерів під пільговий відсоток? 
Українська «зелена» енергетика робить важливий внесок у вирішення глобальної проблеми щодо зміни клімату, а подібна підтримка є звичайною міжнародною практикою.

Та найголовніше: чому тариф продовжує зростати, коли законом передбачена фінансова допомога зеленій енергетиці з боку держави?

Я впевнений, що Голова НКРЕКП Тарасюк повинен звернутися до Кабміну щодо виділення коштів з держбюджету, зокрема за рахунок зелених євробондів, та зробити все можливе задля зменшення тарифу на передачу електроенергії.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.