Китайська вакцина проти української Covіd-меншовартості

13 січня 2021, 15:48
Власник сторінки
Лінгвістичний мовофіл
0
319
Китайська вакцина проти української Covіd-меншовартості

Еліта робить щеплення дорогою якісною вакциною за 3000 євро, а нам замовила третьосортну китайську. І в принципі...це нормально. Завіса.

Коронавірус. Те, з чим ми живемо вже рік. Людина звикає до всього і до цього ми також вже звикли. Немає вже паніки. Є ще один доданок в анти-скарбницю життєвих негараздів українців. Ми схиляємося нижче під вагою труднощів і потроху впокорюємось до бідності, розбитих доріг, цін на бензин, мінімалок, корупції, податків, злочинності, війни, пандемії...Це вже стадія "прийняття".

Вже всі почули надважливу новину про укладання договору на закупівлю вакцини Sinovac проти "корони". Третьосортної вакцини, ефективність якої ледь сягає 70% в Індонезії та Бразилії. Китайська - вона й в Бразилії китайська. Звісно, вона дешевша, ніж європейський Pfizer чи американська Moderna. Дешевша, але так само недоступна для 70% українців.

Ще одна вау-новина - підпільне вакцинування в Києві ТОП-чиновників і бізнесменів BioNTech-ом за 3000 євро готівкою. Учасники недешевої акції по секрету розповіли ЗМІ, що це велика таємниця, організатори самі запрошують VIP-пацієнтів на вакцинацію, ціну встановлюють в залежності від статусу "клієнта", сертифікат про щеплення не дають, гарантують лише імунітет від "ковід" та автентичність ін'єкцій. Більшість ТОП-ів вже провакциновані. Їхнє здоров'я у безпеці, адже від них залежить доля України (Ні.)

І знаєте що? Жодна з цих новин не викликала у суспільстві резонансу, обурення, ба - навіть бодай, малочисельного проплаченого мітингу під вікнами міністра МОЗ Степанова. Україна сприймає це нормально. Це така дика, неприкрита демонстрація третьосортності життів більшості українців та найвищої і найдорожчої якості життів ТОПів. Євгеніка десь загноблено рюмсає в кутку. А нам вже нормально, звично і недивно.

Більшість з нас це не турбує. Україна розуміє, що китайська Sinovac по 504 гривні в закупівлі за дозу буде так само недоступна для багатьох із нас, як і BioNTech чи Pfizer за секретні 3000 євро. Додамо, що вакцин буде всього 1,9 мільйону на 42 мільйони населення. Цікаво, яким регіонам перепаде вакцина? 1,5 мільйони - Києву, а 400 тисяч - на решту території? Бьюся об заклад, на шкарпетки Степанова, що якимось Хмельниччині, Волині чи Херсонщині взагалі нічого не дістанеться, адже, давайте відверто, це бідні регіони, які будуть не здатні заплатити злетілу до небес вартість вакцини, в якої попит у 22 рази перевищує пропозицію. Така от рівність прав і можливостей по-нашому.

Кажуть, екстрені ситуації, війни, катаклізми та епідемії зривають усі маски. Власне, наші покрови і декорації демократії, очевидно, вже геть зтліли. А ми з нашим комплексом меншовартості покірно проковтнули, як ковтаємо багато років усю політичну брехню, зневагу і цинізм, якими харчують нас наші олігархи.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вакцина,вакцинация,Коронавирус,вакцинація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.