Збитки “Нафтогазу” у 17 мільярдів показують "ефективність" його керівництва

22 грудня 2020, 11:27
Власник сторінки
Народний депутат України
0
16

Саме тому "Батьківщина" не голосувала за призначення Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єр-міністра - міністра енергетики.

Я зараз можу розказати досягнення пана Вітренка. Є два напрямки: перший - це соціальний - постійне зростання тарифів за останні 5 років. Другий напрямок - це економічний стан компанії, яку він очолював. Цю компанію перегодували кредитами. Адже надавали кредити не у вигляді грошей, а кредити для того, щоб купували саме в тих компаніях, які постачали для НАКу - це були зазвичай американські та німецькі компанії. Таким чином повністю зруйнували українське виробництво, яке виробляло щось для Нафтогазу. Тобто фактично зробили НАК залежним від західного впливу.


Саме тому, за словами Костянтина Бондарєва, “Батьківщина” не голосувала за призначення Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єр-міністра - міністра енергетики. Парламентар також додав, що величезні зарплати топ-менджменту “Нафтогазу” взагалі не відповідають реальному стані справ у компанії.   


Ми знаємо, що за підрахунками за 9 місяців цього року збитки Нафтогазу сягнули у 17 мільярдів гривень. При цьому Державна аудиторська служба України виявила фінансових порушень у діяльності НАКу, через які державний бюджет не доотримав 75 мільярдів гривень. Але ж ці керівники (Вітренко і Коболєв) отримають баснословні зарплати. До прикладу, пан Вітренко за рік отримав 53 мільйони гривень зарплати у Нафтогазі, судячи з його декларації. Якщо б на ці кошти виділили надбавки для медичних працівників - більш ніж 1100 працівників медичної галузі могли б заробити додатково більш ніж 5 тисяч гривень.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.