Український газ не має продаватися українцям за європейськими цінами

22 грудня 2020, 11:10
Власник сторінки
Народний депутат України
0
21

З вересня ціна на газ зросла на 45% для населення. І вона постійно зростала останні 5 років кожен квартал. Чому так відбувається?

Стосовно газу і вартості для споживача. Уявіть собі, що ви купили собі кавоварку додому, окремо каву, окремо воду, увімкнули її, натискаєте кнопку - а вам кава і чек за неї. Платіть за послуги. Така ж сама ситуація з “Укргазвидобуванням”. Всі ми, українці, є власниками цієї компанії. Чоми ми повинні за продукт, який виробляє ця компанія сплачувати світові ціни? Тому що у керівництві “Нафтогазу” нам так сказали.

Нагадаю, “Батьківщина” подала законопроєкт 4400 про створення конкуренції на ринку природного газу та ліквідації монополізму «Нафтогазу». Законопроєкт передбачає передання «Укргазвидобування» у пряме підпорядкування Кабінету Міністрів і виведення українського газу на біржу.

Це сприяло би встановленню справедливої ціни на газ і поклало би край здирницькій формулі«Амстердам плюс».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.