Економіку країни підривають зсередини

21 вересня 2020, 11:33
Власник сторінки
лідер партії "За майбутнє"
1
103

Через зрадників у владі країна втрачає мільярди

Влада знищує наш промисловий та транзитний потенціал. Країна втрачає виробничі потужності й привабливість для міжнародних товарних перевізників.

Зараз порти, які віддали в концесію,  будуть перевалювати лише зерно. І все. Тому що це найбільш затребувано. Ніяких генеральних вантажів не буде. В Україні немає сьогодні промисловості, яка готова забезпечити експортний потенціал генеральних вантажів.

У 2014 році, коли Порошенко прийшов до влади, виросли тарифи на залізничні перевезення. У  всьому світі люди розуміють, що залізниця не існує окремо від порту, а порт не існує окремо від тарифів судноплавства. Це все єдиний тариф. І щоб бути конкурентоспроможними, треба все чітко прораховувати й бути швидкими. Так-от, коли в Росії і в усьому Чорноморському регіоні тарифи знизили, в Україні з 2014 року вони лишаються найдорожчими. Тому в нас немає вантажів, а порти зупиняються. Владі простіше віддати комусь у концесію і забути за них.

Чому наші чиновники так роблять? Раніше я думав: із дурості. А зараз бачу, що це банальні зрадники і шпигуни. І щоб бути зрадниками й шпигунами, не треба навіть знати якісь військові таємниці, достатньо здійснити економічний підрив для своєї країни. І сьогодні ми втрачаємо мільярди через таких чиновників.

За 2019 рік ВВП країни – 150 мільярдів доларів. А податкове навантаження на ВВП держави – 42%. Тобто, 42% від 150 мільярдів – це податки. Наприклад, у Сполучених Штатах Америки – це 25%. А в Китаї, найбільш зростаючій економіці світу, цей показник дорівнює 11%, що дає бізнесу можливість бути конкурентоспроможним.

Ми ж не знижуємо податки. Нам це заборонили МВФ та Міжнародний банк. Якщо ми знизимо податки – будемо конкурентоспроможними, наша продукція піде на світові ринки, ми будемо заробляти на експорті, станемо світовими трейдерами. А навіщо нашим «міжнародним партнерам» конкуренти, коли вони втратять можливість продавати на тих ринках, де з’явимося ми, і на нашому ринку теж.

Економічна ситуація в нас жахлива. І вона буде все гіршою і гіршою. Уряд подав проект бюджету на наступний рік із дефіцитом майже 250–300 мільярдів гривень. Крім того, вони хочуть позичити ще 750–800 мільярдів для того, щоб держава якось ще рік протягнула. Ми фактично живемо в борг з 2005 року, коли країна востаннє продала на експорт більше, ніж придбала імпорту. І на сьогоднішній день ми заборгували 85 мільярдів доларів. І з кожним роком ця цифра буде все більшою.

Міністр фінансів каже, що сьогодні склалася погана ситуація – впав імпорт. Та ти повинен радіти цьому – ти ж міністр фінансів України, а не Євросоюзу! Адже якщо впав імпорт, значить, країна починає працювати. Але вони не заточені на те, щоб працювати на країну й розвивати внутрішнє виробництво. Вони хочуть набирати все більше кредитів і отримувати похвалу від своїх західних «хазяїв».

Якщо ми зараз не поміняємо ситуацію, через 5 років поміняти вже буде неможливо!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.