Нуль перемог в облцентрах стануть для «Слуги народу» електоральним фіаско

15 вересня 2020, 11:23
Власник сторінки
0
44
Нуль перемог в облцентрах стануть для «Слуги народу» електоральним фіаско
Вибори-2020

«Слузі народу» пророкують фіаско на виборах-2020. Чи можна буде нуль перемог в обласних центрах назвати провалом партії влади? Відповідаю на це питання, аналізуючи результати БПП на мерських виборах

«Слугам народу» прогнозують тотальну поразку на місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня 2020 року. За оцінками багатьох соціологів, журналістів і політологів, кандидати в мери від партії «СН» програють вибори в усіх обласних центрах.

Чи стане нуль перемог в облцентрах справжнім провалом для партії влади? Щоб відповісти на це питання, давайте згадаємо результати Блоку Петра Порошенка «Солідарність», який п’ять років тому брав участь в місцевих виборах у статусі партії влади.

Результати-2015

З 21 обласного центру, де у 2015 році перемогу у Києві та в чотирьох обласних центрах – Луцьку, Житомирі, Кіровограді і Чернігові.

У чотирьох облцентрах – Запоріжжі, Івано-Франківську, Одесі і Полтаві – тодішня партія влади посіла друге місце.

В Ужгороді та Хмельницькому кандидати БПП посіли третє місце. Ще у сімох облцентрах кандидати партії Порошенка закінчили виборчі перегони на четвертому місці, у Львові і Харкові – на п’ятому, а у Тернополі – на шостому.

Враховуючи Київ, у 2015 році на виборах мерів майже у кожному другому облцентрі БПП посів не нижче 2-го місця.

Висновки-2020

Якщо «Слуга народу», яка зараз є партією влади, не здобуде жодної перемоги на виборах мерів в обласних центрах, такий результат можна буде вважати абсолютно провальним і по-справжньому ганебним у порівняні з результатом БПП п’ятирічної давності, коли тодішня партія влади зуміла виграти мерські вибори у Києві та в чотирьох облцентрах.

Нуль перемог на обласному рівні стануть для «Слуги народу» поворотним моментом, коли щодо пропрезидентської партії замість терміну «електоральна революція» можна буде вживати термін «електоральне фіаско».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вибори,Слуга народа,місцеві вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.