Фейк: Україна готується до зупинки транзиту газу в 2021 році

19 червня 2020, 10:22
Власник сторінки
Начинающий журналист. Писатель
0
21

Україна «в черговий раз готується до припинення» транзиту російського газу через власну газотранспортну систему (ГТС)

- так російські медіа відреагували на велике інтерв'ю генерального директора ТОВ «Оператор ГТС України» Сергія Макогона. Агітпроп заявляє, посилаючись на українського топ-менеджера, що Україна готується до нульового транзиту з Росії вже в 2021 році.

 

Цитата, яку використовують російські медіа, заявляючи, що Україна «чекає нульовий транзит» через свою ГТС вже в наступному році - маніпулятивна. Насправді гендиректор «ГТС України» не говорив про те, що транзит російського газу через українські потужності зупиниться в 2021 році. Макогон у великому інтерв'ю Liga.net повідомив, що кремлівський трубопровід через Балтійське море до Німеччини «Північний потік-2» запрацює не раніше 2021 року, незважаючи на обіцянки Росії завершити його в цьому році. Поки Кремль намагається обійти американські обмеження, пов'язані з будівництвом, український оператор готується до можливої ​​зупинки транзиту газу.

 

«Вже зараз очевидно, що Газпром не зможе закінчити цей проект раніше 2021 року. До нульового транзиту ми готові. І наша програма оптимізації спрямована на підготовку до цього сценарію. Але ми не припиняємо боротися проти проекту СП-2 і розраховуємо на підтримку, і американських і європейських партнерів, так як СП-2 несе ризики не тільки для України, але і для всієї Європи , підвищуючи її залежність від поставок газу з РФ », - розповів Макогон.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.