Опитування: Загальнонаціональна ідентифікація

29 травня 2020, 14:01
Власник сторінки
Начинающий журналист. Писатель
0
14

У грудні 2019 року було проведено загальнонаціональне дослідження Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова

на тему "Патріотизм, мова і загальнополітичні пріоритети - громадська думка України".

Згідно з опитуванням абсолютна більшість населення України (75%) вважає себе насамперед громадянами України, регіональну ідентифікацію (приналежність до регіону, області, місту чи селу) як основну вибрало значно менше - 16% громадян. Причому загальнонаціональна ідентифікація переважає у всіх регіонах України: Південному (84%), Центральному (78%), Західному (76%) і Східному (66%). Правда, в Східному регіоні 7% вважають себе перш за все громадянами колишнього СРСР. Загальнонаціональна ідентифікація істотно зросла після 2013 року (грудень 2013 - 54%, грудень 2014 року - 73%).

Також інше дослідження європейської організації SeeD, яка досліджувала українське суспільство в рамках проекту SCORE (Social Cohesion and Reconciliation Index - Індекс соціальної згуртованості і примирення), показало, що поляризація між українцями згладжується.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.