Амбіційно, але не реалістично

18 червня 2020, 15:12
Власник сторінки
экономист, аналитик, публицист
0
569
Амбіційно, але не реалістично

Програма уряду Дениса Шмигаля не пройшла і з другої спроби. Тим не менш її елементи будуть ще неодноразово вспливати в програмних документах цього та наступного складів КМУ


Склав топ-20 найцікавіших обіцянок, записаних в Програмі діяльності КМУ від червня 2020 року.

1. Перегляд угоди про асоціацію, зростання частки експорту до ЄС, збільшення на 5% щорічно експорту загалом.

2. Проведення перепису населення.

3. 60% громадян користуватимуться послугами реєстрів онлайн, держава надаватиме до 200 послуг з держреєстрів.

4. Частка фіксованої оплати держслужбовців становитиме не менше 70% (тобто премії та бонуси не можуть бути більше 30%).

5. 95% жителів матимуть можливість підключитися до ШПД 100 Мбіт/с, зокрема будуть підключені по факту 95% об'єктів соцінфраструктури.

6. Адмінкордон на Донбасі та з Кримом можуть перетинати не менше 1 млн чол. на місяць.

7. Індекс сприйняття корупції сягне 60 балів замість 30 у 2019-му.

8. За простотою реєстрації підприємств і нерухомості, відновленням платоспроможності, забезпеченням виконання контрактів Україна опиниться в топ-30 Doing Business.

9. Планується стимулювання реінвестування за рахунок податку на прибуток (імовірно, йдеться про запровадження елементів податку на виведений капітал).

10. Буде запроваджена нульова декларація доходів для всіх громадян.

11. Відбудеться перегляд діючих міжнародних договорів України про уникнення подвійного оподаткування з метою запобігання ухиленню від сплати податків на доходи і капітал та налагодження ефективного обміну інформацією, запрацює Угода FATCA в частині затвердження алгоритму дій українських податківців щодо передачі звітів до Податкової служби США.

12. Відбудеться завершення інвентаризації земель державної власності, будуть перенесені до Державного земельного кадастру відомості про земельні ділянки, обмеження (обтяження) у їх використанні, зареєстровані до 1 січня 2013 року у Державному реєстрі земель.

13. Прописані окремі плани щодо держкорпорацій (УЗ, Укрпошта, Укравтодор, Нафтогаз): оновлення 205 електровозів, 40 тепловозів, 500 пасажирських вагонів, 10 швидкісних електропоїздів; встановлення щонайменше 50 одиниць автоматичних систем габаритно-вагового контролю “зважування в русі”; зростання кількості пересувних відділень поштового зв’язку в 3 рази за 1 рік; щорічне зростання ринку e-commerce у сільській місцевості на 15 відсотків; збільшення обсягу видобутку природного газу, нафти, урану.

14. Запланована реалізація у 2020 році близько 400 проектів в межах програми “Велике будівництво.

15. Буде створено "Реєстр збитків, завданих державі, фізичним та юридичним особам внаслідок збройної агресії Російської Федерації".

16. Відбудеться стовідсоткова передача повноважень з регулювання діяльності підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення від НКРЕКП до місцевих органів влади.

17. Буде запроваджено Єдину інформаційно-аналітичну систему управління соціальною підтримкою населення України для надання, призначення та виплати соціальної підтримки (соціальних виплат, допомоги, пільг, соціальних послуг та житлових субсидій).

18. З початку 2021 року буде встановлений прожитковий мінімум у розмірі не менше 40% медіанної заробітної плати за попередній рік.

19. Запроваджуватиметься другий рівень (накопичувальна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування) з 2021 року та стимулюваиметься розвиток третього рівня пенсійної реформи (НПФ). Витрати на солідарне пенсійне забезпечення становитимуть 12% ВВП, а забезпечення мінімального рівня пенсійного забезпечення - 40% від отримуваного заробітку.

20. Збільшення середніх витрат іноземних туристів під час подорожей в Україні у п’ять разів у 2024 році порівняно з 2019 роком, а внутрішнього туристичного потоку - на 2% щороку, починаючи з 2021 року.

Дуже амбіційно, але окремі пункти, на мій розум, нереалістичні у найближчі роки.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ВВП,пенсионный фонд,донбасс,уряд,Крим,субсидії
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.