Хто насправді вбиває Енергоатом?

30 квітня 2020, 12:47
Власник сторінки
Народний депутат України XIX скликання від політичної партії ВО "Батьківщина"
0
44
Хто насправді вбиває Енергоатом?

У когось є мрія, у когось є любов. А в мене є один «улюбленець» — Сергій Лещенко. Невтомний борець з корупцією, цінитель шикарних квартир, журналіст, зливний бачок в одній особі.

Недавній депутат, що не відбувся, — сьогодні Сергій раптом став залізничником-генералом. Здавалося би, при такій кількості корупційних скандалів та такому бездарному управлінні, залізничний генерал мав би з ранку до ночі опікуватися проблемами компанії. Особливо, враховуючи свої космічні гонорари.

Та ба — Сергій вчергове вирішив стати енергетиком. Він продовжує смішити українську енергетичну спільноту своїми «аналізами» і своєю «експертною» думкою відносно тієї енергетичної кризи, до якої призвели бездарні й недолугі дії самого Лещенка та його тупоголових грантоїдських соратників по минулому скликанню ВР, яких «ласкаво» та з презирством називають «соросятами».

А тепер по суті. Лещенко написав про те, як Енергоатом зупиняють супостати. По пунктах:

— Мінекоенерго прийняло енергобаланс.

Я проаналізував. Зниження по +/- 8% для кожної генерації, це відповідає тому як впало споживання.

Баланс був необхідним і я тричі писав про це, в тому числі президенту і прем’єру. Порушував також це питання на комітеті. Чому? Бо у нас в системі був профіцит, який з дня на день міг закінчиться блекаутом або аварійною ситуацією на АЕС, бо у нас зупинений увесь вуглепром, бо у системі нема порядку: хто скільки виробляє.

Це був нонсенс та вирок безпорадності відповідальним за енергетику, але енергобаланс прийняли, дякую.  Я був переконаний, що вони почнуть хоч щось робити лише коли згасне світло на Банковій… або на Володимирській.

— Хто ж насправді вбиває Енергоатом?

Чи не друг Лещенка Андрій Герус плекав ПСО, яке змушує продавати Енергоатом 85% електроенергії населенню по ціні собівартості? Чи не Герус з Регулятором вручну занижували ціни з вересня 2019 року на оптовому ринку, щоб Енергоатом й решту 15% продавав по собівартості? Чи не Герус створив на ринку близько 5 млрд грн боргу перед Енергоатомом, що не дає змогу вивозити відпрацьоване ядерне паливо? Чи не Герус пустив в Україну імпорт який за опалювальний сезон вимив з України 2 млрд гривень та зменшував виробництво українських ТЕС, АЕС, ГЕС? Чи не друзі Лещенка замість професіоналів ставлять на посади в Енергоатом аби-кого, таких саме енергетиків-атомників, як Лещенко – залізничник?

Тож перший крок до стабілізації побачили. Але цього мало. Я пропонував конкретний план виходу з кризи.

Потрібно вирішити проблему ціни, потрібно призначити керівників стратегічних підприємств Укренерго, Енергоатом, Центренерго. Потрібно реформувати спеціальні обов’язки – у Енергоатома мають бути гроші на ремонти, принаймні. Потрібно вирішити кризу неплатежів населення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: енергетика,Лещенко,Енергоатом,Сергей Лещенко,Андрей Герус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.