Аноніми на службі у коронавірусу!

30 березня 2020, 11:34
Власник сторінки
0
44
Аноніми на службі у коронавірусу!

Анонімне повідомлення про вибух тягне за собою кримінальну відповідальність за ст. 259 ККУ "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності"

Як стало відомо із власних джерел у правоохоронних органах Львівської області, на початку 2020 року на їхні адреси надійшло близько 20 анонімних повідомлень з погрозами щодо вибухів на об’єктах життєзабезпечення м. Львова.

       Беручи до уваги напружену соціально-економічну ситуацію в регіоні та в країні в цілому, що пов’язано із пандемією коронавірусу (COVID-19), вбачається тенденція до зростання «анонімних повідомлень щодо замінувань», що, не виключено, здійснюється з метою дестабілізації та саботажу роботи органів державної влади.

       Проаналізувавши наявні дані, встановлено, що активізація анонімів відбулася на початку введення в окремих регіонах України «особливої ситуації». Зокрема, за інформацією офіційних джерел, в березні поточного року правоохоронці отримали «анонімне повідомлення» про те, що невідома особа має наміри підірвати одну з вулиць у м. Львові». Завдяки оперативному реагуванню спеціальних служб, які прибули на місце події у досить короткий термін, не було виявлено жодних саморобних вибухових пристроїв чи інших вибухових речовин.

      Таким чином, можемо сміливо заявити, що аноніми намагаються посіяти у суспільстві паніку, «прислуговуючи» у такий спосіб коронавірусу. Принагідно нагадаємо, що такий необдуманий вчинок (анонімне повідомлення про вибух) тягне за собою досить тяжкі наслідки, а саме кримінальну відповідальність за ст. 259 КК України («Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності»), що карається позбавленням волі до 7 років.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Львов,взрыв,взрывчатка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.