Спільні патрулювання кордону з РФ: кого делегують бойовики?

12 березня 2020, 12:25
Власник сторінки
0
263

Участь бойовиків "армій ДНР/ЛНР" у спільному патрулюванні кордону РФ з окупованими територіями означатиме їх легалізацію з перспективою отримання виплат за участь в миротворчій місії

На міжнародному рівні активно обговорюється можливість спільного патрулювання російсько-українського кордону між РФ та ТОТ миротворчим контингентом у складі миротворців ООН, військовослужбовців ЗС України та членами незаконних, з точки зору українського законодавства, збройних формувань самопроголошених псевдодержавних утворень «Л/ДНР».

Але ж кого зможуть делегувати бойовики до складу спільних патрулів? А може вони потім претендуватимуть на отримання з часом статусу «учасника бойових дій» згідно українського законодавства за участь в «миротворчій місії»? Хтовиплатить їм кошти за участь в "миротворчій операції" на окупованих територіях?

Періодично з окупованих територій надходить інформація про моральний стан і дисципліну серед бойовиків НЗФ.

Зокрема, протягом березня цього року 2 членів НЗФ (3 батальйон 1 бригада 1 АК) в районі населеного пункту Луково із застосуванням вогнепальної автоматичної зброї вбили місцевого мешканця, який відмовився продати їм алкогольні напої.

Один з військовослужбовців цього ж НЗФ в районі населеного пункту Тельманово був затриманий місцевими співробітниками т.зв. «міліції ДНР» при спробі в стані алкогольного сп’яніння вбити дружину і свою малолітню дитину, яку вона годувала груддю, через відмову негайно вступити з ним в інтимну близькість.

В 100-й бригаді військовослужбовець вказаного НЗФ з позивним «Лис» здійснює реалізацію марихуани за ціною 700 російських рублів за коробок. Крім нього, до вказаної діяльності в даному НЗФ причетні ще близько 10 осіб. Всі вони, за інформацією агента, сплачують визначений відсоток з отриманих від реалізації наркотичних засобів коштів керівництву в/частини.

Попит на наркотичні засоби почав зростати після підвищення з початку березня роздрібних цін на алкоголь. Зокрема, в даний час пляшка горілки «Угольная» коштує 392 російських рублі за літр.

А тепер питання! А з ким патрулювати українсько-російський кордон краще: з озброєними 1) наркоманами, 2) психопатами чи 3) алкоголіками?

Відповідь на це питання отримаємо в Мінську чи Парижі?

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ДНР,мирные переговоры,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.