Є зобов’язання команди Зеленського продати іноземним олігархам нашу землю!

20 лютого 2020, 16:33
Власник сторінки
Народний депутат України
1
496
Є зобов’язання команди Зеленського продати іноземним олігархам нашу землю!

Вчора спільно з керівництвом Національного штабу захисту рідної землі взяв участь у прес-конференції на тему «Головні небезпеки бездумної земельної реформи Зеленського». Хочу поділитися враженнями.

Вже другий тиждень відбувається заслуховування правок, які подали народні депутати. Усього їх більш ніж 4 тисячі. Розглядають 40-50 правок за годину. Але жодна правка так і не була врахована. Жодна. Я теж пропонував свої правки. Наприклад, я пропонував відмінити  частину 4-ту, 2-ого пункту 130 статті. Ця стаття про те, що 1 людина може купити собі земельну ділянку у розмірі 0,5% території України − це 124 тисячі гектарів. В мене тоді виникло питання: а ця власність з селянами має продаватися чи ні? Ми що до кріпацтва повертаємось? Немає сьогодні дискусії, є більшість, яка взагалі цей закон не читала. Вони взагалі не розуміють, що роблять. Кричуща ситуація і вона полягає у тому, що є певне зобов’язання команди Зеленського продати Соросу чи іншим іноземним олігархам наші землі. А як ще взагалі можна пояснити це з позиції здорового глузду? Партія «Батьківщина», багато інших політичних сил, які представлені в українській політиці, твердять, що спочатку треба дати можливість розвитку українського селянству. Український фермер повинен мати можливість для розвитку. Не по 30% ставку по кредитах, а надати можливість обробляти землю, брати адекватні кредити, вирощувати врожай продавати по гідних цінах і по гідному курсу. Коли селянин купує нафтопродукти або інші засоби, які йому треба для того, щоб спочатку висадити культури, курс збільшується. В той час, коли треба продавати врожай, курс зменшується. Так на кого в такому разі працює Нацбанк? Він працює на закордонного інвестора, який хоче прийти і за безцінь купити цю землю. Ми кажемо: «ні». Спочатку український фермер, захист українського виробника, переробника. А потім спитати народ. Зробити цей крок і запитати людей, чи хочуть вони ринок землі. Зробити не дослідження, а провести саме референдум. А потім вже приймати закон. Ми будемо боротися до останнього. На жаль, немає сьогодні демократії в парламенті. Бо демократія − це, коли чують думку меншості, але її не тільки не чують, її не хочуть чути взагалі. Сьогодні без тиску українського народу на «зелених» мажоритарників, яких обирали від “Слуги народу” на місцях, нічого не буде. Треба іти до тих мажоритарників і ставити їм ультиматум: «будеш голосувати за продаж землі − не повертайся, ми тебе не приймемо і почнемо дострокове припинення твоїх повноважень».

Коли я виступав по своїй поправці, я дещо спитав у «зеленої» монобільшості: «За цю землю українці проливали кров, віддавали своє життя. Тисячоліттями виборювали суверенність України. Вони виборювали право на власну землю. А ви як будете продавати цю землю? З їх кістками чи дістанете їх спочатку?». Але відповіді я так і не почув.  

Після мого виступу мені поставила питання журналістка: «Чи ви вважаєте, що закон Зеленського про відкриття ринку землі може спричинити народний спротив?». 

Я відповів, що український народ непередбачуваний. За останні 15 років в нас було 3 революції: Помаранчева революція, Революція гідності і зараз фактично революція в соцмережах породила Президента Зеленського. По суті це був протест проти всіх представників попередньої влади. Що буде завтра передбачити неможливо. Але, я впевнений, що все може бути, якщо люди будуть знати реальну інформацію про ту небезпечну ситуацію, яка може трапитись в майбутньому. Я можу вам розповісти реальний сценарій подій. Уявіть собі, що завтра технічні культури стануть трендом, бо це вигідно. Що буде іноземний інвестор вирощувати на землі, яку він купив в Україні? Те, що вигідно. Де ми в такому разі будемо харчі брати? Продовольча небезпека − це можливо. Уявіть, що через 100 років знову може бути голодомор. Люди будуть вмирати, тому що не буде їжі. Хто буде про безпеку дбати: іноземний інвестор чи держава, яка втратить можлисть захищати свої інтереси? Це дуже небезпечні речі, які можуть стати реальністю, якщо приймуть цей закон. Тому, якщо ми зможемо донести все це до людей, то спротив може бути. Ми вже його бачили біля стін Верховної Ради, біля Офісу Президента. І були бійки. На жаль, влада сьогодні це не відчуває, а це є пряма небезпека для неї ж. Якщо народ підніметься, він вже не піде додому відпочивати поки не знесе цю владу. Ми (фракція «Батьківщина») за діалог, але ми мусимо доноситу правдиву інформацію до людей.  Источник: 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Верховная Рада,Батьківщина,Владимир Зеленский,Юлія Тимошенко,ринок землі,Слуга народа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.