Псевдоперемога Коболєва та Гончарук-гейт

20 січня 2020, 14:41
Власник сторінки
Народний депутат України
0
55
Псевдоперемога Коболєва та Гончарук-гейт
Костянтин Бондарєв, народний депутат України

В цьому році ми вперше зустрічаємося з вами і мені хотілося б поговорити про те, що ж в політиці відбулося за новорічні свята й, звісно, за перший політичний тиждень.

Не можу не згадати про те, що вчора тіла загиблих в авіакатастрофі в Тегерані повернули в Україну. Це жахлива трагедія, яка за кількістю жертв увійшла у 50 найбільших авіакатастроф у світі. Я ще раз висловлюю щирі співчуття рідним і близьким загиблих.


Гончарук-гейт


У підсумках першого політичного тижня в цьому році, хотілося б поговорити про хвилю дискусій, яка накрила українське суспільство: "Буде відставка Гончарука чи ні?". Все, що було сказано Прем'єром - це, звичайно ж, шоу. Виглядає, як якийсь сюр і такої дурості ми ще не бачили. Це в черговий раз підкреслює, що сьогодні в політику Зеленський привів непрофесійне і неглибоке оточення. Ці люди не більше ніж випадковість нашого політикуму.. Це, як усвідомлювати, що ти сидиш в автомобілі, за кермом якого сидить людина, яка не вміє водити. Він вперше сів за кермо і вирішив спробувати чи вийде у нього бути водієм. Або, наприклад, людина, яка вирішила, що він хірург узяв скальпель і намагається вам видалити апендицит. Він десь бачив, якісь уроки на YouTube. І це жахливо, але сьогодні ось так от виглядає наше життя.


Проте, одна з головних обговорюваних тем Гончарук-гейту - це те, що Прем’єр поніс свою заяву в Офіс президента. Багато казали про те, що це неконституційно, що Верховна Рада повинна приймати рішення щодо його звільнення. Друзі, насправді все вірно. Справа в тому, що вся вина за те, що трапилося, повністю висить на Зеленському. Президент Зеленський привів Гончарука, Президент Зеленський сформував уряд, Президент Зеленський сформував більшість у парламенті. Він привів  до Верховної Ради цих ідіотів, які переписуються з повіями, які роздають один одному гроші в конвертах, а також голосують "зеленою кнопочкою" не замислюючись про наслідки. Вони (фракція "Слуга народу") понаприймали в турборежимі закони, які навіть не читали. Тому, все логічно. Гончарук поїхав до Офісу Президента, тому що Зеленський повинен приймати рішення і нести за нього відповідальність.


Паралельно ми бачимо, що в Росії уряд подав у відставку. Але з чим це пов'язано? З тим, що Путін вирішив відійти? Це повна нісенітниця. Він вирішив присвоїти собі новий статус, тепер він буде батьком нації і в майбутньому буде з парламенту керувати країною. А Президент і Прем'єр будуть суто технічними фігурами.


Тож, поки Путін  зміцнює вертикаль влади в Росії, у нас проростає "зелена" дурість. І це дуже небезпечно.


Сьогодні зміцнення гривні у нас синтетичне. Відкритим залишається питання тільки в тому, коли цей картковий будиночок звалиться. А хто за це заплатить? На жаль, друзі, ми з вами.


Псевдоперемога Коболєва


Україна підписала з Росією угоду про постачання газу і про транзит російського газу в Європу. Здавалось би, слава Богу, бо ситуація була досить критична. Але давайте все ж розберемося на яких умовах. Якщо попередні 5 років по так званому контракту Тимошенко, який всі жорстко критикували, за транзит ми отримували 3 мільярди доларів на рік. Сьогодні ми отримуємо 1,5 мільярда - в 2 рази менше. Ох, нічого ж собі досягнення! А що змінилося? Змінилася собівартість транзиту або змінилися умови поставки? Ні. В принципі, все те ж саме. Мені здається тут не обійшлося без чиїхось бізнес-інтересів. 

  

Зате Коболєв і його заступник отримали 25 мільйонів доларів на двох - це премії за "успішний" контракт. Контракт, за який Україна отримає вдвічі менше.


Жити стане краще, жити стане веселіше! Особливо платникам податків


Минулого тижня був прийнятий закон, який дозволяє податковим органам нараховувати і стягувати колосальні штрафи з платників податків не чекаючи рішення суду. Податкова адмінмашіна буде тепер їхати значно швидше і їхати саме по платниках податків. Мені це все нагадує історію, яку я вже кілька разів розповідав: "Що потрібно зробити з коровою, щоб вона була економічно більш ефективною? Її потрібно менше годувати і більше доїти". Так ось, цей закон саме про це. Бізнес треба більше доїти і менше годувати. Я неодноразово виступав у Верховній Раді з цього приводу. На жаль, ніякі мої поправки не були прийняті і взагалі цей законопроект слухався в комітеті практично в закритому режимі. Найцікавіше, що на ранок у депутатів не було на руках порівняльної таблиці, а це передбачено регламентом. Загалом, як завжди, голосували всліпу.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз,Верховная Рада,Батьківщина,парламент,Владимир Зеленский,уряд,Слуга народа,Українська Верховна Рада,Андрей Коболев,Володимир Зеленський,Алексей Гончарук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.