На Гончарука спустили «качок», а на Верланова - бультер‘єрів

16 січня 2020, 15:36
Власник сторінки
Політтехнолог, співавтор книги "Виграти вибори: покрокова інструкція".
0
35

Фейки проти Гончарука та Верланова - лише прелюдія до масштабніших чисток. Пам’ятаєте – весна прийде – саджати будемо?

Зе хроніки тижня. 

Перипетії та фейки про топів Зеленського свідчать про розкачку навколо нього. 

На Гончарука спустили «качок», а на Верланова - бультер‘єрів. 

Учорашній день запам’ятався не лише злитими у мережу «записами» розмов прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Схожим на нього голосом там у присутності інших представників Кабміну та НБУ називають прем’єра повним «профаном в економіці» та характеризують когнітивні здібності президента Зеленського словами «туман у голові». А також його псевдозаявою на звільнення, яку швиденько підхопили і розповсюдили ЗМІ настільки, що той мусив записувати звернення і запевняти громадян, що «все добре». Класична медійна «качка». 

Запам’ятався також не менш сміховинним зливом, доведеним до абсурду, із посиланням на «джерела у СБУ», які розповсюдили також «серйозні» ЗМІ, про те, що нібито у кабінеті голови податкової Сергія Верланова проходять обшуки. Сам він у той час перебував у Одесі по роботі. У міру «розгону» по ЗМІ в новинах невдовзі «обшукували» вже самого Верланова та його будинок. 

Інформація, теж виявилася фейком. Пресслужба майже миттєво все спростувала. 

В офіційній заяві податкової йшлося про плановані слідчі дії у 5 каналу з прохідної дає чітку відповідь на запитання, що серед журналістів, яких не пустили, м’яко кажучи, не всі закінчували журфак. 

Масована медіа кампанія, що трапилася учора, потребує певного пояснення. 

По-перше, Верланов, який, до слова, перший очільник податкової за десятиліття, що повністю справився з виконанням бюджету, довів, яким ефективним інструментом у боротьбі зі схемами є система моніторингу ризикових операцій. Завдяки цій системі автоматично блокуються податкові накладні махінаторів, і мільярди гривень від фіктивного ПДВ, що раніше осідали в кишенях схемників, минулого року повернулись до держбюджету. 

Крім медійного, існує й інший театр бойових дій у судах, де бенефіціари махінацій з ПДВ намагаються визнати незаконною 117-ту постанову КАБМІНУ та заблокувати функціонування системи моніторингу. 

Але це вже інша історія…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.