Закласти сусіда: нас привчають "стучати" один на одного?

17 вересня 2019, 13:30
Власник сторінки
Народний депутат України
0
277
Закласти сусіда: нас привчають  стучати  один на одного?
Костянтин Бондарєв, народний депутат України

Минулий парламентський тиждень запам’ятався законами про імпічмент, про так званий “Спліт”, а також винагородою “стукачам”. Які скелети сховані у цих свіжоприйнятих законах - розбираю детальніше.


Закон про імпічмент: радість крізь сльози?

Дійсно ми всі хотіли закон, який може прибрати непотрібного або непридатного, на думку народу, президента. Ми отримали закон ... Але не думаю, що він працездатний. І головне яким чином: через коліно, з порушенням регламенту. Саме тому збунтувалася Верховна Рада, саме тому було взято перерву, саме тому йшли довгі перемовини між політичними фракціями. А вже потім досягнуто якихось домовленостей. На жаль, ми все одно отримали непрацездатний папірець. Що ж ми хотіли насправді отримати? Ми хотіли отримати не просто можливість усувати президента, ми хотіли б разом з цим в комплексі отримати можливість усувати неугодного і непотрібного депутата від влади, а також суддю. На жаль, всього цього ми не отримали.

"Спліт" від "Слуг" або чому за кредити та страхування тепер доведеться платити більше.

Партія Зеленського подала цей законопроект (“Спліт”) нібито через те, що цього вимагає МВФ. Я  був змушений подати альтернативний законопроект. Справа в тому, що основним законопроектом, буцімто під впливом МВФ, партія подала на розгляд закон, який по суті робить одного регулятора. Тепер Нацбанк контролюватиме всі фінансові ринки. Ви пам'ятаєте банкопад в минулому році або банківський геноцид, який влаштував Національний банк? Це було 3 останні роки. До чого це призвело? Невже є довіра до банківської системи? Ні. Тепер, на думку “Слуг” потрібно очистити інші фінансові ринки, щоб нормальні структуровані великі американські і європейські страхові компанії, пенсійні фонди та інші організації прийшли на розчищений ринок. Так ось, я був категорично проти цього. Але, на жаль, мене не почули. Як результат - нас чекають серйозні потрясіння на фінансовому ринку. Ну що ж ... Будемо якось опиратися, української народ витримував уже й не таке.

Закладати один одного тепер норма?

Скажу чесно, я більшого фарсу не бачив ніколи. Пропонується ввести якісь премії, якщо хтось на когось “настукає”. Тобто той, хто “настукав” має отримати 10%. Але остаточно, чи отримає свою премію “стукач” буде вирішувати суддя. Чому 10? Чому суддя? І ще багато-багато запитань. Насправді, ці механізми - алогічні, це спроба написати щось з якихось прозахідних зразків і, мені здається, невдала. Так само, втім, як і боротьба з корупцією, яка завдяки таким же непрацюючим механізмам, призведе до ще більшого витку корупції. Я не знаю, як це буде все працювати. По телевізору для звичайного простого громадянина це виглядає поки красиво. Але як це буде працювати і що це дасть простому громадянину безпосередньо “в холодильник”? Ось це для мене дуже і дуже велике питання.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Импичмент Президента,закон,Верховная Рада,законопроект,парламент,политика,Батькивщина,Київ,Владимир Зеленский,Україна,партія "Батьківщина",Стукачество,імпічмент,Слуга народа,импичмент,Володимир Зеленський,Партия Слуга народа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.