Питання щодо Закону "Про мову" ще не закрито?

28 квітня 2019, 00:54
Власник сторінки
0
139
Питання щодо Закону  Про мову  ще не закрито?
Результати голосування за прийняття Закону 5670-Д "Про мову". Київ. 25 квітня 2019 р.

Не дивлячись на те майже одноголосну позицію депутатів Верховної Ради під час голосування, майбутній зміст та функціонування закону ще під питанням.

Безумовно, прийнятий сьогодні Закон 5670-Д "Про мову" - це історична перемога українського парламентаризму та кожного українця зокрема. І, здавалося б, 278 голосів ЗА - це достатньо, щоб спокійно видихнути та насолоджуватися лаврами національного успіху. Але не все так однозначно! І спробуємо розібратися, що до чого.

Як відомо, в нас дуже люблять переглядати прийняті раніше закони. Сьогодні новообраний Президент України Володимир Зеленський наголосив про "необхідність ретельного аналізу цього закону, щоб пересвідчитися, що в ньому дотримані всі конституційні права та інтереси всіх громадян України". Тобто голова Держави прямо наголошує на подальшому перегляді закону та не виключається можливість його трансформації.

З парламентом все цікавіше! Не виникає сумнівів, що більшість у Верховній Раді України IX скликання посядуть представники партії під умовною назвою "Слуга народу" (хоча на сайті Міністерства юстиції України вона досі має назву "Партія рішучих змін"!). Хто це буде, яких політичних поглядів і т.д. - дуже велике питання. Юрій Бойко (голова "Опозиційної платформи - За життя", 2-ї за рейтингом партії на даний момент) називає закон "дискредитирующим" - і буде його оскаржувати в Конституційному Суді. Представники ВО "Свободи" вважають закон занадто м'яким і планують восени його переглянути (на цьому наголошує А. Іллєнко, голова міжфракційного об'єднання свободівців). Не забуваємо й про позицію "Опозиційного блоку" і спроби блокування прийняття закону. 

Що з усього цього вийде? Побачимо, чекати залишилося недовго! 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.