І все ж - хто "прогнав" Януковича?

24 квітня 2019, 11:01
Власник сторінки
Business, owner. IT manager. Civic and social activist.
1
29669

П'ять років, ходили легенди, наче то саме Майдан усунув Януковича. Був ще такий самопроголошений "Che Guevara" людина-Парасюк, який всіх переконував, наче то саме його злякався Янукович і втік. Але.


Зранку 22 лютого Янукович зник з Києва.
Того ж дня Верховна Рада України 328-ма голосами народних депутатів підтримала постанову про самоусунення Віктора Януковича з поста Президента України, аргументуючи таке рішення самоусуненням Януковича від виконання своїх конституційних повноважень та обов'язків у неконституційний спосіб, та призначила позачергові вибори Президента України на 25 травня 2014 року.
22 лютого Віктор Янукович записав телезвернення, у якому назвав події 18-20лютого в Україні державним переворотом, порівнявши їх з приходом нацистів до влади в Німеччині, назвав депутатів, що вийшли з Партії регіонів, зрадниками та заперечив легітимність прийнятих Верховною Радою рішень.
Хоча за даними відеоспостереження підготовка Януковича до втечі розпочалась в Межигір'ї 19 лютого, коли між владою та опозицією ще велись переговори.
Впродовж трьох днів там збирали й вивозили цінності та антикваріат. 21 лютого в 21:24 Янукович особисто проконтролював вивіз речей і покинув Межигір'я, очевидно не плануючи туди повертатись. Відправлення вантажних автомобілів з Межигір'я завершилось о 4 годині ранку 22 лютого.
23 лютого 2014 року фракція Партії регіонів оприлюднила свою заяву, в якій усю відповідальність за ситуацію в Україні поклала на президента Віктора Януковича та його найближче оточення:

«Ми, фракція Партії Регіонів у Верховній Раді України і наші однопартійці, рішуче засуджуємо злочинні накази, що призвели до людських жертв, до порожньої скарбниці, величезних боргів, ганьби в очах українського народу і всього світу, в результаті чого наша країна опинилася на краю прірви, загрози розколу і втрати національного суверенітету».

25 лютого року Генеральний прокурор України Олег Махніцький повідомив, що Віктора Януковича оголошено у розшук за підозрою у масових вбивствах людей з обтяжливими обставинами відповідно до частини 2 статті 115 Кримінального кодексу. Від 22 лютого місце перебування Януковича лишається невідомим: з'являлися повідомлення, що Президент знаходився у у Харкові, Донецьку або Криму.

 27 лютого з'явилась інформація, що Янукович перебуває на території Росії, куди дістався морем разом зі своїм сином Віктором

Російські ЗМІ оприлюднили звернення Януковича до українського народу, у якому знову зазначив, що є легітимним Президентом України, назвав рішення Верховної Ради незаконними та попросив владу Росії забезпечити йому особисту безпеку. Влада Росії повідомила, що прохання про забезпечення особистої безпеки «було було задоволено на території РФ»

Колишній радник Януковича Ганна Герман назвала публікацію такої заяви фейком.

Тож 328 голосів народних депутатів Верховної Ради України, куди майже в повному складі увійшла "коаліція Януковича" разом його рідною Партією регіонів, це і була то - законна причина усунення президента-злочинця Януковича від влади. Все інше - легенди і домисли.

Саме тому увесь світ і головне ООН, визнали ці події законними і ніколи не розглядали як "переворот". Але люди з альтернативним інтелектом, тобто ідіоти, досі торочать про "переворот".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.