А ви знали, що "днр" створила Україна?

19 квітня 2019, 17:49
Власник сторінки
Business, owner. IT manager. Civic and social activist.
0
19731

Так, саме Україна в часи В. Ющенка. Це вже потім росія використала цей проект і окупувала.

Ось інформація із офіційних-державних джерел:

2005-2007 роки.
6 грудня 2005 року в Донецьку було створено міську організацію «Донецька Республіка». Засновниками стали Цуркан Олександр Васильович, який працював під час президентських виборів 2004 року в структурі штабу Віктора Януковича в Донецькій області, Олег Фролов, Андрій Пургін. 9 грудня 2005 року створено Донецьку обласну організацію «Донецька Республіка», де засновниками стали Олександр Цуркан, Андрій Пургін і Притков Генадій Семенович.

15 листопада 2006 року Донецька громадська організація «Донецька республіка» отримала дозвіл у мерії Донецька, де з 2002 року головував Олександр Лук'янченко, на збір підписів про проведення референдуму щодо «незалежності Донбасу … як це зробило Придністров'я» і створення «Донецької федеративної республіки», після чого почала відкритий збір підписів за вихід зі складу України та об'єднання в одне державне утворення на базі Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Херсонської і Запорізької «республік».

12 квітня 2007 року Президент України Віктор Ющенко на прес-конференції в ефірі телеканалу «1+1» дав вказівку СБУ і прокуратурі «розібратися» з сепаратистами, довести справу до логічного кінця і «поставити крапку». Кримінальну справу № 1292 було порушено 17 травня 2007 року за ч.3 ст.109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.2 ст.110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.1 ст.161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань — розпалювання ворожнечі) Кримінального кодексу України.

6 листопада 2007 року Донецький окружний адміністративний суд за позовом Головного управління юстиції Донецької області на підставі матеріалів СБУ заборонив діяльність ГО «Донецька республіка», проте сепаратисти до 2013‼️ року судилися в апеляційній та касаційній інстанціях і не припиняли незаконну діяльність, проводячи сумісно з КПУ та іншими проросійськими рухами сепаратистські акції за матеріально-технічної допомоги Комуністичної партії України (намети для акцій, друк і розповсюдження листівок тощо).

Чи не прогавимо ми ЩЕ РАЗ⁉️

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина-Россия,війна,окупація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.