У ПРОМИСЛОВІЙ ПОЛІТИЦІ УКРАЇНА МАЄ ВЗЯТИ ПРИКЛАД З НІМЕЧЧИНИ!

26 лютого 2019, 13:30
Власник сторінки
0
30

Німеччина, яка створює найбільше доданої вартості в Європі та має найбільший профіцит зовнішньої торгівлі у світі(!), планує ще посилити промислову політику, щоб не програти конкуренцію Китаю і США.

 Анонсована Міністром економіки ФРН Альтмайєром «Промислова стратегія-2030» ставить на меті збільшення частки промисловості в економіці з 23,4% до 25% і передбачає збільшення державної підтримки для ключових 9 промислових галузей серед яких хімічна промисловість, інжиніринг, приладобудування і аерокосмічна індустрія.

Стратегія Альтмайєра по підтримці ключових галузей включає: дешевші енергоносії, конкурентоздатну податкову систему та послаблення антимонопольного законодавства для створення «національних чемпіонів».

Неоліберальні економісти одразу ж розкритикували Стратегію за «протекціонізм» і «масоване державне втручання в економіку», а також зазначили, що «китайська модель не є варіантом». Подібні дискусії відбуваються й в Україні. З тією лише різницею, що ми сьогодні є однією з найслабших економічно країн Європи і потребуємо підтримки та розвитку промисловості на порядок більше ніж Німеччина! І план Ляшка якраз і передбачає масштабну ре-індустріалізацію та структурну модернізацію економіки України.

Бачу по їх обличчях - дуже не подобаються правлячій більшості мої жорсткі виступи про промислову політику. Не подобаються, бо вони об'єктивні, обгрунтовані і професійні. І демонструють не лише помилковість нинішньої економічної політики, а й інтелектуальну неспроможність її авторів.

Треба радикально міняти економічну траєкторію країни! 

#ЦеМожливоИсточник: 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.