Лише мистецтво чи чергова польська експансія?...

25 лютого 2019, 14:53
Власник сторінки
0
85
Лише мистецтво чи чергова польська експансія?...

3 березня виповнюються чергові роковини трагедії українського села Павлокома

З 27 лютого по 7 квітня 2019 року у Львівській Національній Галереї Мистецтв ім. Бориса Возницького  проходитиме досить цікава виставка картин «Свірзький замок у творчості графині Ірени Комаровської», якби не одне але...

Ірена Ламезан-Салінс Коморовська була дружиною генерала Тадеуша Бур-Коморовського головного коменданта Армії Крайової, який у листопаді 1943 року видав наказ про початок операції "Буря". Метою якої було зайняти великі міста Західної України, задля демонстрації приналежності західноукраїнських земель до Польщі.

Також варто зазначити, що дії АК мали як наслідок неодноразові сутички з УПА в 43-44 роках.

Також нагадаємо, що в березні 2018 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін запропонував Польщі заборонити Юзефа Пілсудського з його жорстокою «пацифікацією» українців, а також Армію Крайову, чиї загони здійснювали криваві каральні акції проти українських сіл.

І вже практично через декілька днів після початку виставки, а саме 3 березня виповнюються чергові роковини трагедії українського села Павлокома, в якому вже в 1945 році місцева польська самооборона та підрозділи Армії Крайової під командою поручника Юзефа Бісса розстріляли 366 українців. Серед них були 157 жінок та 59 дітей віком до 14 років. І таких сіл було не одне й не десять.

Як з'ясувалось, в Галереї вважають цього персонажа "легендарним". Про дружбу керівника ЛНГМ з поляками говорять давно, але всьому мають бути межі.

Напрошується запитання до організаторів виставки : «Чи нічого Ви не переплутали із датами і загалом із тематикою виставки?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: выставка,поляки,галлерея
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.