«Західний фронт» Кремля

19 лютого 2019, 11:58
Власник сторінки
0
89
«Західний фронт» Кремля

Сьогодні, однією з найбільш яскраво виражених країн - членів ЄС, які перетворилися в надійного соратника путінському режиму стала Угорщина.

Давно вже не секрет, що за роки правління президента РФ Володимира Путіна, політика Кремля, спочатку нишком, а в останні роки - вже цілком відкрито зводиться до повернення контролю над пострадянським простором. РФ фактично одночасно, веде «опосередковані війни» на територіях понад десятка країн.

Динаміка цього розширення рухається як в сторону Близького Сходу (Сирія, Ізраїль, Єгипет тощо), так і в країни Євросоюзу. І якщо у випадку з Близьким Сходом, дії Москви проявляються в основному у вигляді грубого військового втручання або фінансування терористичних організацій і відкритої підтримки диктаторських режимів, то у випадку з ЄС, в хід ідуть набагато більш тонкі механізми. Разом з тим, у обох випадках результат один і той же - РФ розширює зону свого впливу і формує так звані «кишенькові уряди», якими вміло маніпулює для вирішення завдань досить широкого спектру.

Перші особи цієї країни перетворилися на відвертих лобістів РФ у Європі. Тут тобі і періодичні заклики глави МЗС Угорщини П. Сійярто про повну відміну санкцій проти РФ, і ряд демаршів проти України з боку офіційного Будапешту, й навіть відкриті звинувачення в антиросійській політиці, озвучені прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном на адресу Євросоюзу.

Нещодавні факти підтверджують, що майже всі антиукраїнські дії, які за останні роки виходять з Будапешта, так чи інакше, мають російський слід.

Найбільш кричущим прикладом «недружніх» жестів Києва по відношенню до Будапешту є підпал так званими «українськими націоналістами» офісу КМКС (Партія угорців України) в Ужгороді. І це при тому, що вже давно незаперечним є факт причетності до цих подій польських проросійських радикалів ультраправої націоналістичної організації «Фаланга».

Угорський уряд офіційно проводить політику фінансової підтримки організацій, котрі представляють угорські нацменшини Закарпатської області України і які виступають за формування Угорської автономії в Закарпатті. Дані заходи супроводжуються висловлюваннями представників угорських політичних кіл щодо необхідності розширення прав етнічних угорців в Україні. Така тенденція, в свою чергу, використовується російськими спецслужбами в проведенні цілеспрямованих інформаційних кампаній з дискредитації відносин України з державами-членами ЄС та блоку НАТО, а також інспірації недостовірних фактів, спрямованих на розпалювання міжнаціональної та міждержавної ворожнечі, створення інформаційного фону про загрозу утворення нових вогнищ сепаратизму в Україні.

Угорські ЗМІ в свою чергу дуже точно копіюють кремлівських пропагандистів, як щодо ситуації в Україні, так і створення образу «зовнішніх ворогів», необхідності захисту «зарубіжних співвітчизників» на основі мовних утисків тощо.

Тому нам необхідно виважено та критично споживати новини, утримуватись від поширення неперевіреної та деструктивної інформації, вчитись виявляти маніпуляції та брехню.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина-Россия,Венгрия,Закарпаття
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.