Без права на правду або брехун 80-го левела

01 лютого 2019, 13:14
Власник сторінки
Голова Європейської партії України
1
365

Ви вже помітили нові рекламні бігборди президента «реальні справи, а не брехливі обіцянки»? Він звинувачує опонентів у брехливих обіцянках, а на ньому немає де клейма ставити від брехні.

Чим ближче до виборів, тим більше українців цікавлять рейтинги кандидатів, настрої виборців, можливі фінали і поточні розклади політичного пасьянсу. 

Але ми зовсім забуваємо про те, що основою основ будь-яких процесів у державі є свобода слова та незалежні ЗМІ. 


Ми усі вже змирились, що живемо в інформаційному просторі, де правлять бал олігархічні канали, які викривляють громадську думку як вигідно їхнім власникам. Ми споживаємо те, що нам пропонують, але не всі можуть розрізнити де грішне, а де праведне. 


Влада не спромоглася ухвалити новий виборчий кодекс, який би унеможливив участь таких каналів у виборчому процесі. І вже не ухвалить, бо їй це не вигідно. 


Та не олігархами єдиними душиться свобода слова, активно знищує її чинна влада на чолі з президентом, який обіцяв «померти» за свободу слова в ефірі однойменної програми Савіка Шустера. Ви вже помітили нові рекламні бігборди президента «реальні справи, а не брехливі обіцянки»? Він звинувачує опонентів у брехливих обіцянках, а на ньому немає де клейма ставити від брехні, бо він досяг у ній 80-го левела. І в питаннях свободи слова також.


Учора наглядова рада каналу UA:Перший без пояснень відсторонила від роботи керівника громадського мовлення Зураба Аласанію. До ранку з’явились фото документів, які вказують, що Зураба Аласанію відсторонили тому, що він не забезпечив трансляцію хресної ходи за єдину помісну церкву, Міжнародного форуму у Харкові за участі президента, засідання Генасамблеї ООН, зокрема виступу президента.


Чому це страшно? Влада намагається тишком-нишком позбавити нас права на інформацію, на правду, на вибір. UA:Перший - це єдиний канал, який має національне покриття і який може дивитись житель найвіддаленішого села і чути альтернативну думку журналістських розслідувань.


Додайте те, що робить напередодні виборів Укрпошта, яка стала приватним акціонерним товариством. Для тих, хто не знає – Укрпошта відмовляється перераховувати друкованим ЗМІ гроші, які люди заплатили з власної кишені, передплативши газети. Через це газети під загрозою закриття.   


Невже ми хочемо жити як отара баранів? Куди погнали – туди й побрели. Що у вуха внесли – те ми й робимо, не маючи альтернативної думки. Ну ми ж з вами робили Революцію Гідності! Невже ми розгубили нашу гідність за п’ять років? Не вірю! Нам залишився останній ривок – у березні вибори. Скажіть негідникам ні.


Ми вже звернулись до Альянсу лібералів і демократів за Європу, однієї з найбільших фракцій у Європарламенті, щодо ситуації з суспільним мовником. А вони проіфнормують Європарламент. Ми готові підтримувати суспільне у судах. Свободі слова, як і нашій гідності - загартованій, вистражданій, священній – бути! Поборемося!   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Свобода слова,Микола Катеринчук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.