Великі імітатори

16 листопада 2018, 12:54
Власник сторінки
Голова Європейської партії України
1
106

Не продавайте своє майбутнє і майбутнє своїх дітей! Україна – багата країна. Її роками обкрадають, а вона стоїть, виживає, намагається процвітати. Ще одного олігарха при владі вона не витримає.

Латаючи дірки пенсійного фонду, уряд придумав ще одну ініціативу – розширити базу ЄСВ у розмірі 22% с 15 мінімальних зарплат (55,8 тис. грн) до 25 (104,3 тис. грн). Що це означає – ті, хто платять офіційно зарплати своїм працівникам, хто вийшли з тіні, заплатять ще більше податків. Той бізнес, який жив по закону в цій країні, замість сприяння отримує від держави черговий зашморг.

Як думаєте, захоче цей бізнес взяти нерви в кулак, змиритись зі своєю роллю вічного «лоха» і віддавати своє, зароблене владі тільки через те, що вона не впоралась з реформами і не змогла побудувати прозору і зрозумілу систему взаємодії бізнесу і держави? Звичайно, ні! Простіше буде піти в тінь і повернутися до зарплат у конвертах.  Стільки років боролись з тіньової економікою, отримали перші плоди детінізації після зниження ЄСВ, і от тобі маєш! Влада каже: живеш по закону, значить лох. 

Часто можна почути від влади, мовляв, у Європі теж високі податки. Так, дійсно, у Європі високі податки. Наприклад, в Скандинавських країнах. Але при цьому наша влада забуває додати, що у Європі є верховенство права, там немає корупції, там чесні суди і там влада на ці податки не будує корупційні схеми, а забезпечує добробут громадян. Сплачені податки, у тих же Скандинавських країнах, йдуть на ідеальну систему соціального забезпечення: безкоштовну освіту, медицину, високі пенсії та зарплати. Воно в них так працює.  

Прикро, що постреволюційна команда виявилась дітьми лейтенанта Шмідта. Усе чим вона запам’ятається – це імітацією реформ. Колись про них скажуть: це були великі імітатори! Їм вдавалось імітувати реформи, яких від них так чекав народ і так вимагала міжнародна спільнота. І хоча попервах наші європейські партнери та партнери з МВФ бачили «вражаючі реформи», то тепер і їм відкрились очі. Днями був опублікований вже третій звіт Європейської комісії про виконання Україною угоди про Асоціацію. І там серед красивих дипломатичних виразів, між рядків, читається розчарування відсутністю результатів боротьби з корупцією, низьким темпом ухвалення законодавчих актів, відстуністю реальних кроків у євроінтеграційних процесах з боку України та незадовільним рівнем співпраці між гілками влади. І хоч поки нам офіційно не пригрозили призупинкою безвізу, як Молдові, але й таке може бути.  

А поки немає реальних механізмів росту економіки, влада все глибше і глибше лізе в кишені кожного українця. Не тільки бізнесу, розширюючи базу ЄСВ, а й простих людей. Непомірні тарифи – це вже неприкрите намагання влади витягти все до останньої копійки.  

Кишені олігархів владі не по зубам. Вона навпаки іноді відкрито, іноді завуальовано, слідкує за тим, щоб олігархічні кишені не були пустими. Тому що влада, яка сьогодні є в Україні, - олігархічна. Вона обслуговує інтереси олігархів. Вона це робить на таких рівнях, що не кожен простий громадянин це може побачити: обраховує хитрі формули «Роттердам+», покриває борги олігархічних компаній з бюджету, закриває очі на схеми, а то і сама приймає в них активну участь. 

А потім ми маємо ситуацію, коли через усі ці корупційні схеми, у людей немає тепла. Або гарячої води. Нема за що купити їсти. Неможливо лікуватись. І от ми думаємо, ну ми ж не в кам’яному віці живемо! 21 століття на дворі. Але ми з вами так умудрились обирати владу, часто продаючи голоси на виборах, що вже 27 років живемо в епоху олігархів! І допоки ми будемо у тому ж дусі продовжувати, поки не відкриємо очі і не усвідомимо, що тільки ми можемо переламати цю систему, нічого не зміниться.

Ми вже пройшли дві революції. Але ми вперто наступаємо на одні і ті ж граблі. На виборах не потрібно голосувати за олігархів, як за Порошенка, або їхніх ставлеників.

Проаналізуйте, приділіть часу, щоб розібратися хто є хто, не дайте знову себе обманути або купити за 500 грн, чи пакет гречки, чи зораний город, чи мішок цукру. 
Не продавайте своє майбутнє і майбутнє своїх дітей! Україна – багата країна. Її роками обкрадають, а вона стоїть, виживає, намагається процвітати. Ще одного олігарха при владі вона не витримає. Це будуть вічні злидні!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.