Навіщо фінансувати інноваційний розвиток, якщо є силові структури?

18 січня 2019, 17:10
Власник сторінки
соціолог
0
2315
Навіщо фінансувати інноваційний розвиток, якщо є силові структури?

Щоб визначити вектор розвитку будь-якої країни – варто лише переглянути їх проект бюджету на наступний рік.

Себто одразу видно, хто в інновації вкладається, а хто війною зібрався реалізовувати імперські інтереси. Наглядний приклад: російська влада у найближчі три роки планує скорочення пенсійних виплат та різке збільшення фінансування силових структур (як зазначено у проекті закону про бюджет 2019-21 рр) – http://regulation.gov.ru/projects.

Згідно з документом, у цьому році за рахунок дорогої нафти, девальвації рубля і підвищення ПДВ – російська державна скарбниця додатково збере 2,9 трильйона рублів. А заплановані витрати збільшаться лише на 1 трильйон, в результаті чого бюджет буде зведений з профіцитом (1,9 трлн рублів) і лишиться таким як мінімум ще два роки. А чи відчує цей профіцит на собі пересічний росіянин? Певно що ні.

Ціна на нафту повернулась до показників чотирирічної давності, а вартість рубля до долару – ні. Це таким чином російська влада відвязала курс рубля від вартості бареля? Злізли з нафтової голки? На жаль, ці питання риторичні.

Спостерігаємо вельми очікуваний розподіл коштів: найбільше додаткових асигнувань отримають силові структури та підприємства Держоборонзамовлення.

У порівняння: Німеччина вкотре відмовляється вводити обов’язкову військову повинність, аби Росія не розцінила це як акт підготовки до військового конфлікту.  А спонсором таких перемін у проекті держбюджету РФ стала пенсійна реформа. Реформа, котра в той же час стала і каталізатором падіння рейтингу Путіна, спровокуввши низку протестів (https://ru.krymr.com/a/novie-protesty-protiv-pensionnoy-reformy-v-krymu/29468810.html).

Також, будь-яка антисоціальна політика, тим паче неоправдана, вщент знищує підтримку виборців. Навіть російські журналісти, котрі в минулому хвалили Вседержателя за анексію Криму, наразі критикують Путіна: «Пенсионная реформа обнулила Крым!» (https://www.youtube.com/watch?v=oqxg0yclARQ). Констатують, що рівень недовіри росіян президенту ЗРІС «удвічі навіть у порівнянні з часами ДО анексії Криму»! У самому ж Криму і по сьогоднішній день тривають протести (https://ru.krymr.com/a/krym-protiv-rossiyskoy-pebsionnoy-reformy/29526897.html) проти пенсійної реформи. Президент РФ ці протести ніяк не коментує, на десятки тисяч підписів за відміну пенсійної реформи – не реагує. Путін лише запевняє росіян у рекордному зростанні (https://www.finanz.ru/novosti/lichnyye-finansy/putin-rasskazal-rossiyanam-o-rekordnom-roste-ikh-zarplat-1027595256) їх доходів. Всеросійський центр вивчення громадської думки спростовує слова президента, репрезентуючи дані соц-опитування, де близько третини респондентів зізналося у абсолютній відсутності заощаджень. Що тут ще сказати?

«- А у нас в России газ, а у вас?

- А у нас народ - живёт, вот.

Космос, электромобили,

Технологии расцвет...

"Мало вас в войну бомбили!" -

Раздаётся вдруго твет.»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: влада,громадська активність,розвиток,пенсійна реформа,протести,фінансування,інновації,національні інтереси,витрати,реформирование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.