УРЯД ГРАЄ В ПІДДАВКИ З ЄС

18 січня 2019, 15:42
Власник сторінки
0
257

Подивіться який шокуючий документ погодив Перший віце-прем'єр - Міністр економіки Степан Кубів, поклавши його на стіл Прем'єру Володимиру Гройсману.

Так цинічно нинішні урядовці намагаються на догоду ЄС здати наш з Олег Ляшко і однодумцями мораторій на експорт лісу-кругляку.

По-перше, уряд взагалі міг би не делегувати арбітрів від України для розгляду торговельної суперечки по лісу-кругляку з ЄС! Президент США Трамп вже кілька років не делегує арбітрів до СОТ, чим фактично блокує механізм врегулювання спорів на найвищому міжнародному рівні!

По-друге, на відміну від ЄС, який делегував 5 арбітрів, як це передбачено Угодою про Асоціацію з ЄС, українська сторона визначила лише 4 арбітри від України і не має жодних питань, ані до 5 європейських арбітрів, ані до 5 незалежних, які, до речі, теж запропоновані ЄС! Запропоновані ЄС 10 арбітрів покірно погоджені українською стороною без будь-яких зауважень та пропозицій.

По-третє, самі арбітри з українського боку обрані владою в таємному режимі, без консультацій з промисловцями, експертами та парламентарями! І принаймні половина з них навряд чи взагалі будуть захищати українську позицію по мораторію на експорт лісу, бо багато років живуть на європейські гранти або працюють в європейських компаніях в Україні. З такими "адвокатами" Україні і "звинувачувачі" від ЄС не знадобляться!

Ми з Олег Ляшко і командою РПЛ та українськими деревообробниками і експертами не дамо компрадорській владі скасувати мораторій на експорт лісу! Навпаки, ми його посилимо, адже кілька днів тому Комітет промполітики і підприємництва погодив для прийняття в цілому наш законопроект №9475 "На захист українських лісів", який забороняє експорт дров, під виглядом яких контрабандою вивозять ліс-кругляк всупереч мораторію.

https://www.facebook.com/Halasiuk/posts/2327822494160042



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.