ЄДИНИЙ КАНДИДАТ. ВОРОГАМ НА РАДІСТЬ ЧИ НА ЗАЗДРІСТЬ?

20 листопада 2018, 09:52
Власник сторінки
0
39
ЄДИНИЙ КАНДИДАТ. ВОРОГАМ НА РАДІСТЬ ЧИ НА ЗАЗДРІСТЬ?

Українські націоналісти обрали єдиного кандидата на майбутні президентські вибори. Які приховані загрози має це рішення?


Отже, стало відомо, що об'єднані націоналісти підтримали кандидатуру Руслана Кошулинського як кандидата на президентські вибори.
Але.
Підпис представника "Національного корпусу" під угодою відсутній. У зв'язку з цим виникають певні питання. Чи означає це, що єдність націоналістів буде порушено і відносини між ними дадуть серйозну тріщину? Як поведе себе в цій ситуації Андрій Білецький?

Історія України вже має приклад, коли після смерті вождя ОУН Євгена Коновальця єдина доти організація розколюється. Ветерани визвольних змагань з еміграції і молоді пасіонарії з Краю. Мельник і Бандера. ОУН(Б) і ОУН(М). На користь українцям, та ще й напередодні Другої Світової, це не пішло. Більше того, не обійшлося це протистояння без жертв. На радість ворогам.

Наразі ситуація менш драматична, але зрозуміло, що єдність націоналістичних сил перебуває під загрозою. Зрозуміла позиція представників "Нацкорпусу", які бачать в ролі кандидата свого лідера Андрія Білецького. При цьому вони апелюють до його досягнень за останні роки, зокрема заслуги на війні. Руслану Кошулинському, дещо несподівано, поступився своїм місцем Олег Тягнибок, який є лідером "Свободи" і раніше саме він брав участь у виборах. Прихильники Кошулинського вважають його перевагами досвід роботи у владі і незаплямовану репутацію. Білецький виглядає більш харизматичним і жорстким. Кошулинський - компромісний варіант, зручний для всіх.

Якби там не було, більшість прийняла рішення. І тепер лідеру "Нацкорпусу" залишається або поставити свій підпис під угодою, або йти на вибори окремо. В нещодавньому інтерв'ю Андрій Білецький стверджував про необхідність єдиного кандидата від націоналістів 
https://censor.net.ua/resonance/3096476/andryi_bletskiyi_dedlayin_dlya_visunennya_dinogo_kandidata_vd_natsonalstv_gruden_2018go
Та й чи настільки важливо, хто від правих сил буде балотуватися в президенти? З одного боку, підтримка націоналістів у світі зараз зростає (яскравий приклад - перемога Дональда Трампа). З іншого - до України ця тенденція ще не дійшла, про що свідчать опитування. Тому навіть єдиний кандидат має мінімальні шанси вийти до другого туру, не кажучи вже про перемогу. Очевидно, переможе той, хто матиме більше ресурсу, грошей, підтримки медів. Або й  допомоги зовні.

Поступившись своїми амбціями, Андрій Білецький навряд щось втратить, натомість матиме деяку перевагу під час переговорів щодо анонсованої об'єднаної націоналістичної партії на майбутніх парламентських виборах. Натомість він покаже себе далекоглядним політиком з державницькою позицією. А те, що його час ще настане, можна вважати напевне. Адже в майбутньому Україні ще знадобиться справжній лідер. Ворогам на заздрість.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: президент,вибори,націоналісти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.