Юнацький Корпус - національно-патріотичне виховання в дії

06 червня 2017, 20:52
Власник сторінки
4
280
Юнацький Корпус - національно-патріотичне виховання в дії

Діти - це майбутнє нашої країни. Піклуючись про них, ми робимо важливий вклад у розбудову Української Держави. Тому основним завданням Юнацького Корпусу є виховання здорової, патріотичної молоді.

«Війни виграють не генерали, війни виграють шкільні вчителі та парафіяльні священики» - такі слова сказав свого часу Отто фон Бісмарк. Як бачимо, «залізний канцлер» надавав великого значення вихованню підростаючого покоління в патріотичному дусі. І це не випадково, адже прищеплення дітям любові до власної Батьківщини – важлива складова національної безпеки в майбутньому. Україна, яка фактично знаходиться у стані війни, натомість не приділяє достатньо уваги патріотичному вихованню молоді. Щоб заповнити цю прогалину, за справу беруться ті, які не на словах, а на ділі доведи свою відданість нашій країні.

Довгий час національно-патріотичне виховання було справою ентузіастів та небагатьох по-справжньому зацікавлених у цьому педагогів. Але у більшості випадків воно зводилось до пропагування зовнішніх ознак (так звана «шароварщина») без наповнення реальним змістом. Державні кошти, які виділялися на виконання відповідних програм, осідали в карманах чиновників.  Наслідки цієї недбалості зараз ми можемо бачити в Криму і на Донбасі.

Революція Гідності, а пізніше війна, спричинили сплеск патріотичних настроїв в Україні, у тому числі серед молоді. У зв’язку з цим з’явилася потреба в організованому русі, який направив би цю течію в правильне русло. Виклик прийняв «Юнацький Корпус», створений зусиллями колишніх бійців полку «Азов», волонтерів та небайдужих. Основною його метою стало виховання здорового покоління, здатного в майбутньому стати на захист своєї країни. Одним з найважливіших напрямків діяльності «Юнацького Корпусу» є функціонування мережі військово-патріотичних таборів для дітей. Їх завданням є сформувати всебічно розвинену особистість, активного члена суспільства, вихованого на традиціях, історії та в дусі поваги до власної країни. Зокрема в Києві вже третій рік поспіль працює військово-патріотичний табір «Азовець». Його програма, адаптована під вікові особливості учасників, дозволяє дітям розвиватись як фізично, так і інтелектуально. Здійснюється це за допомогою ряду вишколів з самозахисту, військової медицини, виживання в екстремальних умовах, а також історії та ідеології українського націоналізму. Особливості табору є те, що виховним процесом у ньому займаються демобілізовані добровольці «Азову». На сьогодні аналогічні табори діють в таких містах Дніпро («Дніпрянин»), Харків («Слобожанин»), Чернігів («Північний Корпус»), Черкаси («Джура»), Івано-Франківськ («Карпатія»).

Ніхто не навчить любові до своєї країни краще за людей, які проливали за неї кров. Їхній досвід здобутий у боях, а патріотизм проявляється не лише на словах. Вони є справжнім взірцем для підростаючої молоді, а отже здатні сформувати в дітей ті цінності, якими вони керуватимуться у своєму житті. Дитячі табори «азовців» якісно різняться від звичайних, адже працюють не заради заробітку, а заради майбутнього нації. Коли добровольці захищали нашу країну, ви мали до них довіру. Не бійтеся довірити їм підростаюче покоління.  Тож якщо ви ще не вирішили, куди відправити свою дитину влітку – в «Юнацькому Корпусі» чекають на вас. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: патріотизм.,виховання,літній табір,Азов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.