"Вальгала-експрес". Про війну з перших вуст.

06 червня 2017, 21:26
Власник сторінки
0
52
  Вальгала-експрес . Про війну з перших вуст.

Історія революціонера, націоналіста, добровольця. Книга видавництва "Орієнтир", яка точно не залишить вас байдужим.

   Війна на сході України триває вже не перший рік і вже встигла знайти своє відображення в сучасній культурі (літературі зокрема). Поступово почали з’являтись твори, які описують ці події. Одним з таких є книга воїна-добровольця на псевдо «Воланд» під назвою «Вальгала-експрес». Уже з цього випливає, що мова йтиме не просто про війну – це буде особливий погляд на неї. Тож про що хоче розповісти нам автор і яку думку він хоче донести до читача?

   «Вальгала-експрес» має форму оповіді від першої особи. Тематично її можна розділити на кілька блоків, у яких описуються події Майдану, війни і часів, що передували ним. Автор знайомить нас з його шляхом становлення як націоналіста і оборонця своєї країни - від членства в «Патріоті України» до участі у війні у складі добровольчого батальйону «Азов».  Важливе місце відведене також розповіді про Революцію Гідності, зокрема автор наголошує на тому, що вона не є завершеною, а війна – це насправді її продовження.

   Особливістю, як вже було сказано, є те, що автор сам говорить до нас, а все написане – це його спогади. «Воланд» пропонує читачу побачити все його очима. При цьому це не просто механічний виклад подія за подією, у тексті багато місця присвячено його особистим думкам, баченню тієї чи іншої ситуації. Автор книги має свою точку зору, яка деяким читачам, досі не знайомим з націоналістичною ідеологією, може здатися суперечливою. Проте думка людини, яка пройшла крізь серйозні випробування, заслуговує бути почутою і осмисленою.

   Події в книзі розвиваються доволі динамічно, адже вона насичена подіями та яскравими спогадами. При цьому це аж ніяк не голівудський екшн, а герой – не Рембо. У ній немає фальші чи прикрас. Проте, якщо ви вже взяли в руку цю книгу – будьте певні, ви захочете дочитати її до кінця і вам у жодному разі не буде нудно. Більше того, ви прагнутимете її продовження.

   «Вальгала-експресс» - безкомпромісна історія про життя і смерть, як тісно вони переплітаються на війні. Але ти вже взяв квиток на цей потяг – будьте готові пройти цей шлях до кінця. Адже лише той, хто бореться, має право на життя, а нація, яка не здатна захистити себе – загине. Про це попереджає і на це вказує нам своїм прикладом «Воланд». «Життя триває – точиться війна».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: книга,війна,революція,добровольчі батальйони
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.