Платити українським освітянам - "програмувати" успіх!

05 листопада 2018, 21:15
Власник сторінки
0

Система оплати праці в держсекторі вкрай несправедлива та демотивуюча. Вона працює на послаблення України!

Викладач університету з науковим ступенем, знанням англійської і досвідом роботи отримує... 6-8 тис. грн в місяць. Сказати, що це ненормально - нічого не сказати!

Який у цього освітянина вибір?
1) економити на всьому
2) сподіватись на підтримку родини 
3) працювати на кількох роботах
4) міняти професію
5) брати хабарі
6) емігрувати

На ЕНТУЗІАСТАХ, які обирають з перших трьох варіантів, все ще ТРИМАЄТЬСЯ СИСТЕМА. Якимось неймовірним чином поки ще тримається.

Ви скажете, але ж є люди які заробляють в Україні ще менше. Мовляв у інших професій аналогічна проблема. Але роль і МІСІЯ ВЧИТЕЛІВ унікальна! Вони "ПРОГРАМУЮТЬ" майбутнє країни - і економіку, і політику, і безпеку, як наголосив під час виступу в парламенті кращий Вчитель України 2017 року Paul Pshenichka! ПЕДАГОГИ - головні "АРХІТЕКТОРИ" нашого МАЙБУТНЬОГО!

Не дарма країни, які дбають про своє "завтра" дуже ЩЕДРО платять вчителям. Наприклад, в Туреччині заробітна плата вчителя молодших класів $2000-2500 в місяць. Це більше ніж в Ізраїлі і Польщі. Політика Туреччини "добре платити педагогам і дипломатам" не випадкова - від перших залежить майбутнє держави, від других захист її інтересів сьогодні.

Хтось скаже "Україна не настільки багата...". А я відповім - ніколи й не буде багатою з такою політикою оплати праці в державному секторі! Коли керівник ДЕРЖАВНОЇ компанії "Нафтогаз України" отримує з/п більше 2 млн (!) грн щомісяця (!) це як називається? І це ще не рахуючи нещодавна виписаних керівництву Нафтогаза мільярдних премій!

Який сигнал ці разючі "контрасти" в оплаті праці дають українській молоді, українській інтелегенції, українським освітянам і науковцям? Емігруйте, ставайте грантожерами або маріонетками інших країн, тоді будете жити гідно?!?

Оплата праці має залежати від її суспільної значущості, від рівня освіти, досвіду, кваліфікації людини на відповідній посаді! Принаймні в державному секторі це повинно бути врегульовано саме таким чином. Давайте спільно розробимо законопроект, який усуне шалену несправедливість в оплаті праці і вірно розставить пріоритети!

Залишайте Ваші пропозиції в коментарях.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.