Адекват – не мій формат, я президент, чому би і ні?

19 жовтня 2018, 18:40
Власник сторінки
соціолог
0
3242
Адекват – не мій формат, я президент, чому би і ні?

«Он то плакал, то смеялся, то щетинился как ёж, а тепер он в Рай собрался – сумасшедший, что возмешь…».

Останнім часом російський президент приголомшує аудиторію експресивними заявами, в котрих простежується не двоякий сенс: «Россия будет защищать интересы православных, как защищает интересы русскоговорящих». Себто влаштує хрестовий похід православних проти православних іншого патріархату? Чи як трактувати подібне?

Згадаймо промову Путіна зі зверненням до Федеральних зборів у березні, коли президент РФ презентував нову ядерну зброю: «Таких систем, которые мы создали, нет ни у одной страны мира (https://www.youtube.com/watch?v=oo_zuzBvVxg). Мы не делали тайны из планов, чтобы побудить к переговорам. Но с нами никто по существу не хотел разговаривать. Нас никто не слушал. Послушайте сейчас… Мы никому не угрожаем, не собираемся нападать, не собираемся отбирать, у нас у самих все есть». Тоді Путін припустив, що у інших країнах «рано чи пізно» також зявиться сучасна зброя, а от у Росії вона вже є, вдосконалюється, поки США та інші наздоганяють.

18 жовтня президент Росії, відповідаючи на питання про наслідки ядерного удару по Росії, заявив: «Агрессор, он все равно должен знать, что возмездие неизбежно, что он будет уничтожен. А мы жертвы, и мы как мученики попадем в рай, а они просто сдохнут — потому что они даже раскаяться не успеют».

Такі заяви від посадових осіб можна прокоментувати меншою мірою як антигуманні. Важко навіть уявити, щоб хтось із очільників європейських країн сказав подібне на камеру.

Тим часом, згадаймо нещодавні російські мітинги проти катувань в'язнів працівниками Федеральної служби виконання покарань РФ (на російській мові «ФСИН»). Протестуючі повісили на будівлю «ФСИН» червоний плакат з написом «ФСИН = ГУЛАГ», а також фотокартки жертв, що зазнали катувань (https://www.the-village.ru/village/city/news-city/321057-fsin-gulag).

Або ж інсталяцію «Груз 300» 14 вересня. У Москві на вулиці Мясницькій поставили тісну клітку, в яку залізла жінка-активістка. Клітка була обмотана прозорою стретч плівкою, а поверх – прикріплене звернення: «В этой клетке тело. Тело, которое пытали. Пытки в России происходят ежедневно – за закрытыми дверями тюрем, полицейских участков, психоневрологических интернатов, психиатрических больни. Когда меня пытали, я ощущала себя словно бы в клетке – одинокой, безпомощной, потерянной, сжавшейся. Я была абсолютно безпомощной. А самое главное – невидимой. Таких – невидимых людей – в России сотни. После травмы пыток очень сложно встраиваться в реальность: пытки становятся грузом, который ты носишь в себе, на себе, с собой. Прямо сейчас, в эту минуту и в эту секунду в России кого-то пытают».

Яку реакцію зустріли подібні демонстрації? Останні інформаційні випуски повідомляють (https://meduza.io/news/2018/10/18/fsin-otkazalas-prinesti-izvineniya-zaklyuchennym-kotoryh-izbivali-nasilovali-i-zastavlyali-stroit-dachi): «ФСИН отказалась принести извинения заключенным, которых избивали, насиловали и заставляли строить дачи».

Далі ж, 17 жовтня 2018 року в Керчі сталася трагедія. Студент політехнічного коледжу вчинив масове вбивство, стався вибух. 21 загиблий, понад 50 постраждалих. На жаль, навіть така трагічна подія стала ґрунтом для жартів. На просторах російської мережі наявні глузливі матеріали щодо порівняння даної трагедії з подіями у Колумбайні.

Путін же прокоментував масове вбивство наступним чином: «Это, в том числе, судя по всему, результат глобализации, как ни странно. Вот в соцсетях, в интернете мы видим, что там целые сообщества созданы, все началось с известных трагических событий в школах Соединенных Штатов» (https://echo.msk.ru/blog/day_video/2298562-echo/#.W8iTPRMk9n0.twitter).

На переконання президента РФ винуватцями таких подій є соцмережі, інтернет та глобалізація. І аж ніяк не токсична атмосфера країни, де всі проблеми вирішуються насильницькими методами. Країни, непридатної для адекватного дорослішання, розвитку та нормальної соціалізації.

Що ж, як запевнив президент РФ, росіяни у випадку ядерної війни потраплять в Рай, і вже там Путін продовжить свою діяльність по підніманню Росії з колін.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,война,Россия-США,США,Украина-Россия,Украина-США,Путин,Росія,внешняя политика,ГУЛАГ,политика,Новости,Владимир Путин,Керчь,Сегодня,Україна,срочно,Актуально,Росія-Україна,новости Крыма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.