Сирія. Московія втрачає рештки здорового глузду.

26 вересня 2018, 04:10
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
42
Сирія. Московія втрачає рештки здорового глузду.

У цих умовах саме під час гарячої фази конфлікту у Сирії Збройні Сили України мають нищівними ударами швидко зачистити окуповані території Донбасу й закріпитися за кордоні з Московією.

Осіннє загострення керівництва Московії, з одного боку, виглядає для Кремля обґрунтованим з погляду внутрішньої ситуації в країні – потрібний новий привід для накачування військового психозу і перемикання уваги населення з гострих питань погіршення свого становища. З іншого – з'являються ризики, непідйомні ані для напівмертвої економіки, ані для інтелекту правлячої вертикалі… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
 Вона грається навіть не з вогнем, а з субстанцією, яка їй просто не під силу.
На Хмеймім перекинуто вісім Су-35 – багатоцільові винищувачі. Про боротьбу з тероризмом вже ніхто не згадує, Кремль демонструє готовність воювати з регулярним супротивником. З'явилася інформація про можливе перекидання до Сирії двох полкових комплектів С-300/С-400. Поки все це виглядає швидше демонстрацією погроз, проте у будь-якої ескалації є свої закони, і рушниця на сцені може зрештою вистрілити, навіть якщо у режисера із цього приводу якісь інші плани.
Проблема Путіна в тому, що зараз не найвдаліший час для жорсткої конфронтації з Ізраїлем. Навіть при Обамі, який, м'яко кажучи, зіпсував стосунки з Ізраїлем, зіткнення з ним виглядало для Московії кепсько, при Трампі такий захід буде чистим самогубством як на сирійському театрі, так і в цілому. Мало того, що Ізраїль і сам здатний справиться з кволим угрупуванням російських військ у Сирії, але немає анінайменших сумнівів в тому, що до конфлікту негайно приєднаються і Злучені Держави, причому вони навряд чи обмежуватимуться тільки військовими вправами. Швидше, військовий розгром буде тільки прелюдією до цілої низки ухвал, після яких всі попередні санкції покажуться милою дрібницею.
Сумнівно, що Путін та його оточення не віддають собі звіт в ризиках, інше питання, що вони (швидше за все) в якийсь момент просто перестануть ними керувати. Ізраїль чітко дав зрозуміти, що не має наміру згортати удари по сирійській території, на що він, відверто кажучи, має всі підстави: іранська присутність і нарощування військової інфраструктури КВІР на території Сирії об'єктивно вимушує його ухвалювати військові рішення. Ізраїль відмовитися від стратегії протистояння з КВІР просто не може.
У випадку, якщо на хвилі ескалації хоч би один літак Ізраїлю буде збитий російськими (або переданими Сирії) системами ППО або російським винищувачем, пряме військове зіткнення з Ізраїлем, а потім і ЗДА буде практично неминучим. Що, звичайно ж, завершиться повним військовим розгромом угрупування в Сирії, введенням жорстоких економічних і фінансових санкцій проти Московії й перенесенням протистояння вже на «материнську» територію Московії. По суті, реанімуватиметься план «Дропшот», хіба що без ядерних бомбардувань, оскільки вони зараз надмірні – Путін сам розбомбив російську територію нітрохи не менш руйнівно, ніж сотні ядерних ударів – російська економіка при Путині понесла збиток, збиток, що кратно перевищує, від нашестя Хітлера. Путін та його дружки виглядають для Московії набагато страшнішим лихом.
Проблема нинішньої ескалації саме в цьому – низькій здатності Кремля контролювати ризики. В умовах легітимності самого Путіна, яка розвалюється, – як в очах населення, так і в очах злодійської номенклатури – вислів «Акела промахнувся» особисто для нього стає таким, що визначає: він не може дозволити собі ані проявити зовнішню слабкість, ані програти. Але у разі прямого зіткнення з Ізраїлем і ЗДА вибір буде тільки таким – або звично і боязко поповзти в кущі, або отримати нищівну і нічим не прикриту військово-політичну поразку.
У цих умовах саме під час гарячої фази конфлікту у Сирії Збройні Сили України мають нищівними ударами швидко зачистити окуповані території Донбасу й закріпитися за кордоні з Московією, а в разі створення сприятливих умов звільнити Крим.
Час остаточного розгрому Московії наближається.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Росія,Сирія,Путін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.