Справа Манафорта - за межею професійних правил

25 вересня 2018, 18:07
Власник сторінки
Політтехнолог, співавтор книги "Виграти вибори: покрокова інструкція".
0
52

Люди, які підхоплюють тези з методичок Пола Манафорта ставлять себе у зону ризику. Навіть у епоху постправди маніпуляторів може покарати закон.

Матеріали з розслідувань справи Пола Манафорта розкривають очі на те, що режим Януковича не шкодував грошей на боротьбу з політичними опонентами. 

На жаль, своєю роботою американський політконсультант переступив усі норми етики. 

Етичне лідерство - термін до якого часто апелює в своїй книзі Джеймс Комі, директор ФБР, якого звільнив Трамп за розслідування ролі Росії у втручанні в вибори у США.

Саме етичне лідерство є справжнім антонімом політичному нігілізму та мачизму, які пропагує Володимир Путін.

Пол Манафорт звісно є злим генієм сучасного політичного консалтингу. Використання ним мови ворожнечі у своїх кампаніях, намагання виставити Юлію Тимошенко, конкурентку Віктора Януковича антисеміткою,  стоїть за межею професійних правил. 

Є речі, які просто не можна чіпати. Адже не можна збудувати щастя на історичній трагедії. 

Не варто вірити "заказусі" Пола Манафорта. На жаль, деякі тези з кампанії, яка мала місце майже вісім років тому досі тиражуються ЗМІ. Ззовні це виглядає як пошук балансу думок, а насправді є звичайною "копіпастою".

Наприклад, гучна справа щодо звіту юридичної фірми "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom" доводить замовний характер кампанії проти лідера ВО "Батьківщина".

Зверніть увагу лише на ступінь спорідненості юриста цієї компанії та крупного російського бізнесмена. Таких випадковостей не буває. 

Судіть самі.

У листопаді 2012 року Манафорт отримав від згаданої фірми приватне повідомлення про відсутність юридичних підстав для переслідувань Юлії  Тимошенко. Проте, як показують публікації агентства ‘Bloomberg’, після перерахування суми в 4,2 мільйони доларів з офшорних рахунків Манафорта, думка юристів змінилася. 

Тоді ціною такої маніпуляції був відкат української демократії десь у часи Леоніда Кучми. Януковичу та його команді вдалося відновити атмосферу страху та переслідувань. Хоч більшість українців вважали, що після Помаранчевої революції такого не буде ніколи знову.

Американське правосуддя уже покарало Алекса Ван дер Зваана, який працював у лондонському філіалі Skadden’, у квітні він став першим засудженим по справі Манафорта. За збігом обставин, тестем Алекса Ван дер Звана є російський бізнесмен Герман Хан, співвласник "Альфа-Банку".

Не збіг, а натяк на діяльність організованої групи.

Історія виглядає досить цікаво. Фактично, інформаційна кампанія проти Юлії Тимошенко була оплачена проросійським президентом Януковичем за сприяння родича крупного російського бізнесмена. Такі дії лягають у логіку влади регіоналів щодо приборкання проєвропейської опозиції. Однак називати Юлію Тимошенко проросійським політиком з огляду на ці факти не вдається.

Люди, які підхоплюють тези з методичок Пола Манафорта ставлять себе у зону ризику. Навіть у епоху постправди маніпуляторів може покарати закон.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Янукович,Петр Порошенко,Пол Манафорт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.