Страх і ненависть на Банковій

30 серпня 2018, 12:55
Власник сторінки
Голова Європейської партії України
0
201

До речі, якщо вже йдеться про загрози національній безпеці, - а що там з купівлею телевізійних каналів російськими пропагандистами за мовчазної згоди президента?

Якщо гарант взявся за баланс свободи слова і національної безпеки – значить свободі слова скоро настане кінець.

Днями президент звозив наших дипломатів на Схід. А потім мав з ними довгу розмову у Києві. Серед питань, піднятих гарантом, далеко не всі звернули увагу на доручення президента дипломатам вивчити законодавчий досвід інших країн щодо упередження пропаганди у соцмережах та медіа. Президент спрогнозував збільшення впливу Росії на процеси в Україні, особливо напередодні виборів. І тому його дуже хвилює питання - як протидіяти пропаганді і забезпечити баланс між свободою слова та національною безпекою перед загрозою цієї пропаганди напередодні виборів.

Як приклад, президент навів законодавчий досвід Франції та Німеччини. І порадив послам звернутися до фахівців тих країн, мовляв, іноземна допомога у цьому питанні нам не завадить.

Але ж президент спутав грішне з праведним. У країнах, які він згадав, немає кишенькового суду, підконтрольного СБУ, власного прокурора. Там є верховенство права!!! І я впевнений, що у Франції і Німеччині під санкції і заборони підпадатимуть реальні інформаційні терористи. А у нас буде все просто - кожен, хто покритикує президента у соцмережі, стане рукою Кремля на законодавчому рівні.

Чотири роки йде війна Україні з Росією, чотири роки триває інформаційна агресія Росії проти України! Але якраз на старті передвиборчої кампанії захвилювався гарант про баланс свободи слова та національної безпеки. Мало того, що майже усі телевізійні канали належать олігархам та оточенню президента, тепер ще візьмуть під контроль інтернет та соціальні мережі і на тому й порішать долю цієї країни.

Парламент не зміг завдяки опору громадськості, провести законопроект 6688 (поки що), який би у разі набрання чинності суттєво обмежив свободу слова, то президент вирішив з іншого боку зайти. Ганьба! За чотири роки в країні не вироблена інформаційна стратегія взагалі, і стратегія протидії інформаційній агресії, зокрема! Чим займається Міністерство інформаційної політики, особливо під час війни, – одному Стецю відомо, який вже, як мінімум, двічі подавав у відставку. Все у ручному управлінні гаранта.

І до речі, якщо вже йдеться про загрози національній безпеці, - а що там з купівлею телевізійних каналів російськими пропагандистами за мовчазної згоди президента? Як це відповідає пріоритетам національної безпеки, коли звідти вже звучать ідеї про федералізацію країни? Гарант спромігся у відповідь на це лише твіт написати у Твіттері, що Україна – це унітарна держава і вони не допустять жодної федералізації.

Це політика навіть не подвійних стандартів. З таким президентом і ворогів не потрібно. Це трагедія. Президент людей має за дурнів і думає, що, обмеживши інформаційний простір, ухопить Бога за бороду і забезпечить собі перемогу на виборах.

Потрібно, як у випадку з 6688, об’єднуватися і пильно слідкувати за законодавчими ініціативами президента. Бо у нас люблять і вміють у прогресивні законопроекти з гарними назвами вплітати зовсім непрогресивні і недемократичні механізми і положення. Спікер Парубій вже заявив про те, що є 300 голосів на внесення змін до Конституції щодо євроатлантичного курсу України. При бажанні, наберуть (проплатять, залякають, примусять, прошантажують) і 226 для обмеження інтернету та соціальних мереж.

Страх і ненависть до власного народу – ось якими базовими емоціями керується Банкова сьогодні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Свобода слова,Микола Катеринчук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.