Трамп, який ні дня не служив в армії, заборонив називати Маккейна героєм

29 серпня 2018, 10:18
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
42
Трамп, який ні дня не служив в армії, заборонив називати Маккейна героєм

Джон Маккейн: «Американський президент не може вести за собою вільний мир, поздоровляючи диктаторів з перемогою на фіктивних виборах.»

Президент Дональд Трамп не дозволив своїм підлеглим опублікувати офіційну заяву Білого дому щодо вшанування пам’яті  американського сенатора Джона Маккейна, в якій той названий героєм… .

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

*

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, глава апарату адміністрації Джон Келлі та інші радники Трампа в Білому домі наполягали на тому, щоб випустити заяву, в якій відзначається героїзм Маккейна під час війни у В'єтнамі, пише The Washington Post з посиланням на джерела в Білому Домі.

Чернетка такого повідомлення була готова ще до кончини сенатора і допрацьована після його смерті. Проте Трамп заборонив його публікувати. Замість цього американський президент обмежився повідомленням у своєму твіттері.

Небажання віддавати посмертні почесті Маккейну виглядає як своєрідна відповідь Трампа покійному сенаторові, який сказав близьким, що не хоче бачити президента на своїх похоронах.

У своїй останній книзі «Невгамовна війна» Маккейн критикував Трампа, який не звертав уваги на те, що «мета Путіна не боротьба з кандидатом або партією. Він хоче перемогти Захід».

«Ми повинні боротися з Владіміром Путіним так само рішуче, як він бореться з нами. Ми зупинимо його, коли перестанемо дозволяти нашим розбіжностям піддавати небезпеці інтереси нашої безпеки і цілісність нашої демократії», – писав сенатор.

У своїй книзі він також констатував, що був «стривожений російським втручанням у вибори» і вважав, що Трамп, як кандидат, в президенти був «наївний» в своєму «захопленні Путіним». При цьому Маккейн признається, що «скептично» віднісся до того, що Трамп та його команда могли взаємодіяти з Росією.

Недавній саміт Трампа і Путіна в Гельсінкі Маккейн назвав «трагічною помилкою», а також «одним з ганебніших виступів американського президента». «Принадно назвати цю прес-конференцію жалюгідним розгромом, ілюстрацією того, як небезпечна непідготовленість і відсутність досвіду. Але йдеться не про помилкові твіти політика-новачка. Це був свідомий вибір президента, який, схоже, вирішив реалізувати свої галюцинації про теплі стосунки з режимом Путіна», – заявив Маккейн.

Він також обрушився з критикою на Трампа, коли той привітав російського президента Владіміра Путіна з перемогою на виборах. Про це Маккейн написав на своєму сайті. «Американський президент не може вести за собою вільний мир, поздоровляючи диктаторів з перемогою на фіктивних виборах. Привітавши Владіміра Путіна, президент Трамп образив кожного громадянина Росії, якому було відмовлено в праві на чесний голос», – написав сенатор.

 З свого боку під час передвиборної кампанії Трамп заявив, що Маккейна вважають за «героя тільки тому, що він був в полоні». «А мені подобаються люди, які в полоні не були», – додав президент. Варто відзначити, що сам Трамп ні дня не служив в армії.

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Дональд Трамп,Джон МакКейн,Володимир Путін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.