ОКНШ ЗДА Джозеф Данфорд ввічливо послав НГШ РФ Валєрія Гєрасімова під три чорти

04 серпня 2018, 19:08
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
53
ОКНШ ЗДА Джозеф Данфорд ввічливо послав НГШ РФ Валєрія Гєрасімова під три чорти
Валєрій Гєрасімов Джозеф Данфорд

В американській пресі з'явилося повідомлення про якийсь таємний лист, написаний начальником Генерального штабу Валєрієм Герасімовим голові Об’єднаного Комітету начальників штабів ЗДА Джозефу Данфорду

В американській пресі з'явилося повідомлення про якийсь таємний лист, написаний начальником Генерального штабу Валєрієм Герасімовим голові Об’єднаного  Комітету начальників штабів ЗДА Джозефу Данфорду… .

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

*

 У листі, зокрема, пропонувалося взяти участь в спільному післявоєнному відновленні Сирії. Американська сторона ввічливо, але твердо відмовилася від сумнівної честі, втім, уточнивши, що у разі проведення виборів в Сирії під егідою ООН і створення там легітимного уряду ЗДА готові розглянути питання своєї участі в такому процесі.

Сьогодні російські військові, зачекавши, підтвердили факт надсилання цього листа, висловивши співчуття, що американці не дотрималися принципу конфіденційності.

Реакція ЗДА цілком очікувана. Тягар витрат по відновленню та утриманню окупованої території завжди несе окупант. Безглуздо припускати, що американці що-небудь робитимуть в російській зоні окупації, особливо, якщо номінально нею керуватиме російська маріонетка.

Так само смішно було читати про скиглення російських запроданців у Криму та ремствування їхніх московських хазяїв, коли Україна припинила (хоч нажаль і не відразу) постачання електроенергії та дніпровської води до Криму.

Для ЗДА, до речі, ситуація в Сирії складається вельми непогано: Кремль вліз у війну й післявоєнні витрати, напружуючи свою економіку, яка й без того перебуває в жалюгідному стані, та ще й під американськими санкціями. Один з найважливіших супротивників ЗДА в регіоні – Іран – перебуває в тому ж стані, плюс на його території розгорається справжнісінький бунт: щоденні повідомлення про протести в найбільших містах стають повсякденністю.

При цьому між Росією і Іраном існують точки та лінії напруженості в Сирії. Зокрема, повідомляється, що російські олігархи практично «віджали» у іранців фосфатні родовища Хнейфіс і Шаркія, залучивши найманців «Сил Тигра» та російські ПВК при усуненні іранських бандформувань від такої ласої власності. Як пише близькосхідна преса, «...співробітництво Сирії і Росії в цих областях буде майже відкритим конфліктом з Іраном, а також підштовхне сирійський режим до розриву раніше укладених домовленостей з Іраном щодо інвестування в здобич фосфату...»

В обставинах, які складаються, ЗДА взагалі нічого не потрібно робити, а лише розпалювати конфлікти між Росією та Іраном, як, втім, між Росією і Туреччиною, Росією і країнами ЛАД (добре, що суперечностей хоч відбавляй), при цьому затягуючи їх у болото. Іран і Росія вплуталися в зовнішньополітичні авантюри, розраховуючи з їхньою допомогою зменшити внутрішні проблеми в своїх країнах, нічого при цьому не змінюючи. Затягування їх в нескінченний сирійський конфлікт, який по-перше, ще далекий від завершення, а по-друге, ніхто не уявляє, що тепер робити з геть зруйнованою територією, володіння якою виглядає украй сумнівним задоволенням – загалом, вийти з цієї війни практично неможливо, залишатися в ній означає продовження безглуздих витрат з невідомими перспективами.

Трамп із задоволенням передасть Путину відповідальність над зруйнованою вщент територією, залишивши його розбиратися з регіональними гравцями – Туреччиною, Іраном, ЛАД, Ізраїлем. Але брати участь у фінансуванні цієї розваги? Вибачайте. Дурнів немає. Дивно взагалі, що така пропозиція у бік ЗДА була – відповідь була очевидна заздалегідь.

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Росія,Сирія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.