Reuters: Високотехнологічні фірми ЗДА залишили Росію без технологій.

30 липня 2018, 23:41
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
54
Reuters: Високотехнологічні фірми ЗДА залишили Росію без технологій.

Через режим санкцій дві фірми з Силіконової долини припинили продаж низки електронних компонентів російським клієнтам, не зважаючи на те, що ті не входять в «чорний список» ЗДА.

Через режим санкцій дві фірми з Силіконової долини припинили продаж низки електронних компонентів російським клієнтам, не зважаючи на те, що ті не входять в «чорний список» ЗДА… .

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

*

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела і документи, які опинилися в його розпорядженні. Цей факт показує, що політика санкції Америки почала безпосередньо впливати на російсько-американську технологічну співпрацю, вказує агентство.

Наголошується, що сектор технологій перебуває під особливим наглядом Вашингтона, оскільки йдеться про передачу Москві товарів «подвійного призначення», які Росія могла б використовувати при розробці озброєнь.

У одному випадку фірма Broadcom, яка базується в каліфорнійському Сан-Хосе, відмовила російському виробникові телекомунікаційного устаткування «Булат» (частково належить «Ростеху») в постачаннях мікропроцесорів. Про це агентству Reuters розповів офіційний представник міністерства торгівлі Росії. У листі від листопада 2017 року европейський дистриб'ютор Broadcom пояснив рішення компанії «Обмеженнями на експорт», введеними проти Росії. Постачання зірвалися і цього року – переговори із цього приводу провалилися, повідомив чиновник.

В іншому випадку компанія Xilinx, яка знаходиться в Сан-Хосе, виробляє пристрої для створення мікросхем, заблокувала експорт своєї продукції до Росії. Про це заявив Ренат Юсупов, віце-президент Kraftway, російської компанії, яка розробляє апаратні засоби зв'язку з використанням імпортних компонентів. Цей факт підтвердили двоє російських бізнесменів.

Хоча ані «Булат», ані Kraftway не знаходяться під санкціями, американські технологічні фірми все ж таки побоюються ризику того, що їхні товари можуть потрапити або до російських компаній з «чорного списку» ЗДА, або до тих, які вирішать використовувати американську продукцію в оборонній сфері, пояснив агентству виконавчий директор в одній російській імпортній компанії.

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия-США,США,Reuters,санкції,торгівельні санкції,ембарго
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.