Сирія. Атаки на базу Хмеймім. Безпорадність російського командування.

30 липня 2018, 17:05
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
55
Сирія. Атаки на базу Хмеймім. Безпорадність російського командування.

Атаки Хмейміму стали регулярними. Кожен вечір (або ніч) місцеві мешканці повідомляють про роботу систем ППО авіабази. Вчора були проведені навіть дві атаки з повітря, вдруге ППО збила два безпілотника

Атаки Хмейміму стали регулярними. Кожен вечір (або ніч) місцеві мешканці повідомляють про роботу систем ППО авіабази.

Вчора були проведені навіть дві атаки з повітря, вдруге ППО збила два безпілотника… .

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

*

Очевидна безпорадність російського військового командування в питанні контролю території, яка виходить за межі ближньої оборони бази. Сирійці, які відповідають за дальні рубежі, не здатні забезпечити їхню охорону. Активну допомогу бойовики отримують від місцевих жителів, особливо, якщо врахувати, що як мінімум частина бойовиків – самі місцеві жителі-алавіти. Проте є і зовнішній чинник.

Зрозуміло, що російські військові тиснуть на вище російське керівництво, пояснюючи йому очевидну річ – обороняти авіабазу в поточних умовах неможливо. Єдиний варіант – зачистка території Ідлібу, якщо не всієї провінції, то прилеглих до Латакії західних районів. Що, звичайно, логічно. Проте тут виникає суто політична проблема: Ердоган вже кілька разів особисто і через своїх чиновників попередив, що ніякій військовій операції Асада в межах турецької зони окупації не потерпить. Більш того – турецькі військові підсилюють і укріплюють наглядові пункти, збудовані уподовж лінії зіткнення з російсько-іранською зоною окупації.

Загальну обстановку в Ідлібі зараз практично повністю контролює Джейш аль-Фатх (та сама колишня Джебхат ан-Нусра, боротися з якою російські військові і політики обіцяли до останнього). Ребрендінг угрупування пройшов достатньо вдало, «ДЖАФ» вже ніхто не згадує в контексті міжнародного тероризму, тепер це майже поважане опозиційне угрупування. Інших в Ідлібе майже не залишилося – стараннями Асада й російських військових всі більш-менш помірні угрупування, з ким можна було вести справи, виявилися розгромленими або влилися в Джейш аль-Фатх. Тепер залишився тільки він.

Буквально днями керівництво ДЖАФ оголосило, що має намір створити зі всіх загонів, що є під його керівництвом, єдину армію захисту провінції, яка налічуватиме 70 (або 80) тисяч чоловік. Важко сказати, чи є така кількість людей під ДЖАФ, але швидше за все, є – зусиллями Асада в Ідліб вивезено не менше 30 тисяч бойовиків, які влилися в загони ДЖАФ або виїхали в провінцію Алеппо, де теж створюється значне угрупування чисельністю не менше 25-30 тисяч чоловік з очевидним завданням зайняти місто Алеппо після того, як Кремль остаточно погоджує умови його передачі Туреччині.

Кажучи інакше, військова операція проти  Ідлібу виглядає явно непростою у військовому відношенні, плюс є і політична складова – Ердоган вже демонстрував свою готовність йти на загострення, і якщо Асад почне операцію проти Ідлібу, російську авіацію турки вимкнуть поза всяким сумнівом. Для цього навіть не доведеться збивати російські літаки, досить буде завдати неприйнятного збитку Хмейміму.

Видно, нинішні безперервні атаки авіабази переслідують відразу декілька цілей: по-перше, служать попередженням російському командуванню і головне – російському керівництву. По-друге, турки вивчають роботу системи ППО авіабази, причому з різних напрямів, розкривають позиції, сектори роботи, можливості та технічні характеристики. Очевидно, що у разі політичного рішення авіабаза буде вимкнена практично миттєво, причому для цього достатньо буде масованої атаки вже не саморобних, а повноцінних безпілотників. Без підтримки авіації будь-яка наземна операція в Ідлібі буде безперспективною – на землі у Асада (навіть з урахуванням залучення російських ПВК і військових) шансів небагато.

Без наземної операції в Ідлібі авіабаза так і перебуватиме під постійною загрозою, і з цим поробити нічого не можна.

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Росія,беспилотник,Сирія,атака ,военная база,бойовики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.